Blog Studium Procvičujte angličtinu poslechem hudbyPractice English by listening to music

Procvičujte angličtinu poslechem hudbyPractice English by listening to music

Napsal/a -
1 5675

Já osobně považuji poslech hudby společně se sledováním filmů za jeden z nejefektivnějších způsobů zdokonalování sama sebe v angličtině. Jednoduše proto, že děláte to, co vás baví. To, co by jste dělali tak nebo tak. Porozumět textům populární hudby však není vždy jednoduché. Hudba v pozadí zhoršuje srozumitelnost zpěvu, někdy taky zpěvák zpívá v takovém tempu, že se nedá rozumět a jindy mu zase není rozumět pro jeho akcent. Nic však není ztraceno, existují i písničky, které jsou k procvičení angličtiny jako dělané. Pokud máte chvíli čas, rád bych vám ukázal jak na to.

Listening music and watching movies in English are the most effective ways to improve your English listening skills by yourself in my humble opinion. It’s simple, you’re doing what you enjoy. What you would be doing anyhow. But sometimes it’s not easy to understand the lyrics of the pop music. The music on background makes it more difficult. Sometimes the singer is singing too fast. And sometimes the singer’s accent makes it impossible to understand. Nothing is lost though. There are lots of songs suitable for practicing listening. If you have some time to spare I would like to give you several tips.

Nejlepší je, najít si na internetu text písně, číst si ho při poslechu hudby a tím text vstřebávat. Naštěstí je na serveru youtube spousta „lyrics videos“, ve kterých najdete jak hudbu, tak text. Je to užitečnější než sledovat videoklipy. A abych vás ušetřil hledání, mám pro vás několik videí. A abyste toho mohli využít i při běžných činnostech, budou to songy, které můžete slyšet i v rádiích. První písní, kterou považuji za ideální k procvičení poslechu je Lemon Tree od skupiny Fool’s Garden:

Písně od Beatles jsou notoricky známé, tak proč toho nevyužít k procvičení angličtiny. Namátkou vybírám třeba Yesterday:

Moje oblíbená If I Fell:

A do třetice Imagine od Johna Lennona:

Mírnou změnou žánru je písnička Nothing Else Matters od Metallicy, kterou taky můžete slyšet všude, tak proč jí nerozumět?

Taky doporučuji písně od Johnnyho Cashe, na ukázku přikládám The Ring of Fire:

A na závěr pohlazení pro duši v podobě What a Wonderful World by Louis Armstrong:

Záměrně jsem vybíral takové písně, kde je použit jednodušší jazyk, aby byl srozumitelný pro všechny. Líbil se vám článek? Máte zájem o další písně k procvičování poslechu? Jaký hudební žánr nebo interpreta by jste chtěli slyšet? Napište do komentářů.

Photo Credit: alexkerhead via Compfight cc

The best thing you can do is to find lyrics of a song on the internet. Then read it while you’re listening it and absorb. Luckily there are lots of lyrics videos on youtube. In those videos you can see song’s lyrics while the song is playing. It’s more useful than watching music videos. And to spare you some time I’ll show you some useful videos. And to make it work I selected songs you can hear on radio. So you can practice it everytime you hear those songs on radio. First song I find very useful is Lemon Tree by Fool’s Garden:

Songs by Beatles are very well known, so why not to use them to our advantage. It’s among others for example Yesterday:

My favorite If I Fell which is very easy to understand:

And Imagine by John Lennon:

One example from different genre is Nothing Else Matters by Metallica, which you can hear practically everywhere.

I also recommend songs by Johnny Cash, here’s The Ring of Fire:

And finally What a Wonderful World by Louis Armstrong:

I selected these songs on purpose. They all contain simple English so they’re easy to understand. Do you find this post interesting? Do you want to know more songs? What genre would you prefer? Post your comments below.

Photo Credit: alexkerhead via Compfight cc

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

1 Komentář

Přidat komentář