Blog Inspirace 10 nejoblíbenějších článků roku 2013

10 nejoblíbenějších článků roku 2013

Napsal/a -
0 2340

Rok 2013 pomalu končí. Blíží se nový rok a v něm i příval nových článků na našem blogu. Ten uplynulý však přinesl článků víc než dost. Rozhodl jsem se proto ohlédnout a zjistit, které články se vám líbily nejvíce. Pokud vám některé články unikly, toto je seznam těch, ke kterým byste se měli určitě vrátit.

Který jazyk je nejtěžší na světě

Nejvíce vás v roce 2013 zaujal článek, který se snaží najít ten nejobtížnější jazyk na světě. Ačkoli nejde nijak určit, který jazyk je nejtěžší, dá se na tuto problematiku pohlížet z mnoha různých úhlů. Ty jsme se vám pokusili nastínit v tomto článku.

Jak zlepšit angličtinu sledováním filmů

Popularita tohoto článku svědči o tom, že mnoho z vás má rádo filmy a chce jejich sledování využít efektivně ke zdokonalování cizího jazyka. Jak to dělat co nejlépe, se dozvíte uvnitř článku.

Co je to Czenglish a nepoužíváte ji náhodou i vy?

Článek o nejčastějších chybách Čechů při používání angličtiny byl také velmi populární. Pokud si myslíte, že vaše angličtina není to pravé ořechové a chcete zjistit, kde děláte chyby, určitě si ho přečtěte.

Pár zajímavých jazykovostí

Zajímá vás, kolik je na světě jazyků?  Který je nejpoužívanější? Který má nejvíce a který nejméně slov? Jaká budoucnost čeká jazyky? Podle oblíbenosti článku očividně jo.

Jak se český entrepreneur vydal do Ria

Rozhovor o tom, jaké to je odjet přes půlku Zeměkoule a začít žít v nové zemi nový život si svoji pozornost určitě zaslouží. Je motivující a plný inspirace.

Pomaturitní studium jazyků v roce 2013/2014

Článek od pana Mgr. Martina Hejhala ze Sdružení pro zachování pomaturitního studia jazyků byl dlouho absolutně nejčtenějším článkem. Dobrá věc se podařila, pomaturitní studium bylo zachováno, za což sdružení ještě jednou děkujeme a gratulujeme k úspěchu. Cesta to však nebyla jednoduchá. Posuďte sami.

Jak na angličtinu – bez učebnic

Článek lektorky angličtiny na volné noze, Niny Hanákové, o výuce jazyků bez učebnic. Pokud vás zajímá, jak se naučit anglicky bez civění do knih a vyplňování pracovních sešitů, pak si ho nenechte ujít.

Jak se rychle naučit cizí jazyk

Článek obsahující základní rady, jak přistoupit ke studiu jazyků tak, aby bylo efektivní. Je sice kratší a jednodušší, ale o to snazší k pochopení a zapamatování rad v něm.

Semestr v Číně – rozhovor

Čína je velmi zajímavou a exotickou zemí. Pojďte s námi nakouknout pod pokličku toho, jak to tam chodí alespoň prostřednictvím rozhovoru s Michalem, který v Číně strávil celý semestr. Dozvíte se mnoho zajímavého.

Česká slova v jiných jazycích

V češtině existuje řada slov, která jsou přejatá a mají původ v jiných jazycích. I když v omezené míře, tento jev funguje i opačně, a tak některá česká slova najdeme i v jazycích svých sousedů. Jaká to jsou se dozvíte v článku.

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář