Blog Inspirace Znáte anglické slovo roku 2013?

Znáte anglické slovo roku 2013?

Napsal/a -
0 3605

I letos zvolil anglické slovo roku tým Oxfordského slovníku. Ten již tradičně rozhoduje, co je oficiálním slovem a co nikoliv a koriguje tak spisovné užívání anglického jazyka.

Hlasování prý bylo velmi jednoznačné a letošní slovo roku bylo zvoleno jednomyslně. Slovem roku se stalo Selfie. Což je fotografie, kdy uživatel fotí sám sebe, ať už samotného nebo s přáteli.

Selfie přitom není novým slovem. I do Oxfordského online slovníku se už v minulosti stihlo dostat. Nejzazší dokumentované použití pochází už z roku 2002, konkrétně z australského internetového fóra. Mainstreamového užívání se ale selfie dočkalo až s rozšířením chytrých telefonů a rozmachem Instagramu v průběhu posledního roku. Následující graf udává vývoj počtu “selfie” na miliardu použitých slov v průběhu posledních 10 měsíců:

selfie-graph

Konkurenty selfie se ve výběru slova roku stal BitCoin, digitální měna, jejíž cena sice v současné době kolísá, ale dlouhodobě neustále roste a výraz showrooming. Ten označuje praxi spotřebitelů, kteří si chodí vyzkoušet a osahat výrobky do kamenných prodejen, aby si je později za lepší cenu koupili na internetu.

Zdroj: blog.oxforddictionaries.com

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář