Blog Inspirace 5 aplikací pro vaši anglickou slovní zásobu

5 aplikací pro vaši anglickou slovní zásobu

Napsal/a -
3 25416

Ne každý má dokonalou slovní zásobu. Spoustu slovíček známe z doslechu, občas si zjistíme, co znamenají, ale pokud je pravidelně nepoužíváme, nevryjí se nám do paměti. A opakované používání slovíček je hlavní klíč k jejich zapamatování. Které aplikace pro chytré telefony jsou na to nejlepší?

 

1.  Test Your English Vocabulary

Test Your English Vocabulary je jedna z nejlepších aplikací pro Android.  Nejvíce ji oceníte při přípravě na mezinárodní zkoušky jako SAT, GMAT, TOEFL, GRE, TOEIC apod.  Slovní zásoba aplikace obsahuje velké množství slov a každé z nich má i výslovnost a překlad. Slovíčka v aplikaci můžete hledat i z druhého konce – dle jejich významu.

2.  Dictionary.com Flashcards

Aplikace Dictionary.com Flashcards je vhodná zejména, pokud se chcete rozšířit vaši stávající slovní zásobu. Aplikace vám předkládá karty se slovíčkem v horní části a jeho významem pod ním. Hlavní devízou aplikace jsou její kategorie. Jakmile si jednu vyberete, můžete procházet slovíčka v kategorii a prohlubovat tak slovní zásobu v dané oblasti. Jedinou možnou nevýhodou je nutnost registrace pro maximální využití aplikace.

3.  Miss Spell’s Class

Je vaše slovní zásoba dostatečná, ale máte problém správně slovíčka napsat? Aplikace Miss Spell’s Class se postará, že ve slovech, která znáte nebudete chybovat. Princip je jednoduchý. Dostanete dvacet slovíček a určujete, zda jsou správně. Aby vše bylo jako při skutečné komunikaci, jednou zvolená odpověď nejde změnit. Na konci každé dvacítky slovíček na vás čeká jejich vyhodnocení.

4.  Vocab Builder

Vocab Builder je užitečný zejména díky své interaktivnosti. Můžete hrát Match the word a spojovat slovíčka s jejich významy. Dokud nenajdete ten správný, nepostoupíte dále. Aplikace je k dispozici zdarma. Ve free verzi obsahuje sice reklamy, ale dá se používat.

5.  Words, words, words!

Words, words, words! je zajímavá aplikace, která vám bude ukazovat nová slovíčka s jejich významy kdykoli budete chtít. Díky své jednoduchosti ji může používat každý. Když už si myslíte, že znáte dost slovíček, můžete si své znalosti otestovat. V interkativním testu spojujete slova se svými významy na čas. A pokud vám test nevyhovuje, můžete měnit jeho obtížnost.

Zdroj: saundz.com

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

3 Komentáře

  1. Pro učení potřebuji hlavně apku,která umožní vkládat vlastni slovíčka s případnou synchronizací pro případ výměny telefonu a to je asi problém dnešních aplikací.

Přidat komentář