Blog Výuka jazyků Co s dětmi v létě? Tábory a zahraniční pobyty jsou stále prázdninovou...

Co s dětmi v létě? Tábory a zahraniční pobyty jsou stále prázdninovou jedničkou

Napsal/a -
0 6561

Prázdniny začaly a stále netušíte, jak zajistit letní program pro svou ratolest? Dva měsíce jsou dlouhá doba, tak dlouhou dovolenou nezískáte a babičky také nemohou vždy pomoci. Letní tábory jsou skvělým řešením pro zaneprázdněné rodiče a už po generace sklízejí oblibu i u dětí.

Možná sami rádi vzpomínáte na své dětství, kdy jste zažívali neobvyklá dobrodružství a našli nová přátelství – někdy i na celý život. Tábory neztratily na své atraktivitě ani dnes. Nová generace dětí, které holdují televizi, počítačům a smartphonům, si užívá spaní ve stanu, hledání pokladu v lese či táborovou vatru úplně stejně jako kdysi vy. Navíc tematický výběr táborů se rok od roku rozšiřuje. Vedle skautských můžete nalézt také tábory taneční, hudební, dramatické, sportovní či jazykové.

Příměstský tábor je oblíbenou alternativou klasického tábora, která umožňuje ráno dítě přivézt a odpoledne zase vyzvednout. Rodiče rádi těchto táborů využívají, neboť se mohou spolehnout, že je o jejich děti dobře postaráno. Děti si zase užijí výlety po okolí a naleznou nové kamarády. „Nejvíce zájemců je mezi dětmi ve věku od 6 do 9 let. Je to dáno tím, že v tomto období ještě nechtějí být odloučeni od rodičů i přes noc. O příměstské tábory je letos obrovský zájem. Loni jsme zaplnili tři turnusy, letos už to vypadá na 8–9,“ vysvětluje Vítězslav Bican, ředitel jazykové školy Channel Crossings, která pořádá příměstské jazykové tábory v Praze a okolí. Vedle zážitkových aktivit se dítko také přirozenou formou učí cizímu jazyku, který může ihned zužitkovat.

Další populární variantou jsou letní jazykové pobyty v zahraničí. Většina z nich je určena pro studenty od 7 do 17 let, některé programy nabízí i speciální kurzy pro věkovou kategorii 16 až 20 let. Vybrat si lze z destinací jako je Velká Británie, Irsko, Malta, USA, Kanada, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Francie nebo Španělsko. Kromě výuky jazyka se mohou studenti těšit i na doprovodné aktivity, výlety a zajímavé exkurze do okolí. Po výuce čeká malé studenty pevný program, kterého se musí účastnit. Rodiče tak mají zaručeno, že nestráví odpoledne zavřené na pokoji s tabletem nebo mobilem. Navíc během aktivit s dětmi z celého světa rozvíjejí své jazykové schopnosti.

Pokud se rozhodnete své dítě poslat na prázdniny do zahraničí, je důležité se zamyslet nad rozsahem výuky, nechat si poradit vhodný typ kurzu stejně jako destinaci a ubytování. Vždy je dobré, když dítě umí alespoň základy jazyka, ve kterém se má zdokonalit. Tak se nestane, že se bude cítit v novém prostředí jako outsider.

„Nejmladším dětem a studentům bez zkušeností s cestováním doporučujeme bližší evropské státy, pro starší studenty se zkušenostmi jsou zajímavé i zaoceánské lokality,“ dodává Vítězslav Bican. Děti mohou většinou bydlet v hostitelských rodinách nebo v rámci rezidenčních pobytů ve velkých areálech internátních škol. Ubytování v hostitelských rodinách je ideální využít v menších městech. Děti se navíc dostanou téměř všude pěšky, takže nemusí trávit hodiny v MHD. Ve větších městech se vyplatí ubytování ve školních kampusech, které nabízí vše na jednom místě, včetně moderních sportovišť s kurty, hřišti a bazény. Oblíbené jsou destinace jako Londýn, Brighton, Sidmouth, Malta nebo New York.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář