Blog Studium 10 tipů, jak se můžete obklopit cizím jazykem

10 tipů, jak se můžete obklopit cizím jazykem

Napsal/a -
0 3915

Pokud  si nemůžete dovolit z nějakého důvodu vycestovat, a přesto se chcete učit cizí jazyk naplno, je potřeba se jím obklopit i v naší krásné zemi. Máme pro vás 10 tipů, jak na to. Pojďme se obklopit.

Jakýkoli kontakt s cizím jazykem lze vlastně považovat za jeho studium. Když si tohle uvědomíte, otevřou se vám nové možnosti, jak se cizí jazyk učit. Pokud vás nic z fleku nenapadlo, přečtěte si naše nápady.

1. 

Na prvním místě bývají pro studenty cizích jazyků filmy a seriály bez dabingu. Pokud jste tuhle metodu ještě nevyzkoušeli, rychle to napravte. Nebojte se, že nebudete rozumět. Bude vám sice chvíli trvat, než se chytíte, ale po první sérii už to bude o hodně lepší.

2. 

Pokud jste fanouškem PC her, zkuste si je nainstalovat v cizojazyčném znění. Získáte tím sice možná trochu jednostrannou, ale přesto užitečnou slovní zásobu.

3.

Čtení v cizím jazyce vás sice nenaučí výslovnost, ale co se týče doplnění slovní zásoby, jsou knihy nenahraditelné. Pro začátek zkuste třeba zjednodušené verze zahraničních klasiků.

4.

Pokud se chcete nějaký jazyk naučit vážně dobře, pomůže vám, když ho budete používat skutečně na denní bázi. Co takhle si vést diář anglicky?

5.

Do cizího jazyka si přenastavte i mobil, MP3 a další elektronické zázraky, jimiž disponujete. Můžete si přenastavit i často používané internetové stránky jako Facebook.

6.

Abyste si své jazykové znalosti konečně vyzkoušeli v praxi vyhledávejte místa s velkou koncentrací cizinců: třeba známé památky. Můžete zde radit turistům.

7. 

Další možností, kde cizí jazyk použít, jsou cizojazyčné konverzace. Ty pořádáme zdarma a chodí na ně i zahraniční studenti. Procvičíte si tak poslech i mluvení.

8.

Pokud nejste fanoušky psaného slova, zkuste nový trend: audioknihy. Jsou vyhlášené především jako dobré společnice na dlouhé cesty autem, autobusem nebo na sportovní dopoledne. Stačí nahrát do mobilu a můžete poslouchat. Pokud budete při poslechu běhat, zaručeně u něj neusnete.

9.

Skvělým způsobem, jak procvičovat poslech jsou podcasty. Jedná se o zvukové nahrávky, ve kterých se jejich autor – často s nějakým hostem – vyjadřuje k určitým tématům.

10.

Rozumět cizojazyčným knihám je jedna věc. Jste ale schopní porozumět i běžnému jazyku, jakým mluví vaši vrstevníci? Abyste to zjistili, najděte si na Youtube zahraniční vlogery. Ti rozhodně jako kniha mluvit nebudou.

Photo Credit: Photo Extremist via Compfight cc
Dobrodruh a nadšenec do cestování. "Odvážnému štěstí přeje". Vergilius, Aeneis

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář