Blog Inspirace Jak zvládat jazykové výzvy

Jak zvládat jazykové výzvy

Napsal/a -
0 4618

Se začátkem nového roku si spousta lidí dává předsevzetí. Řada z nich se týká studia jazyků. Často jsou tyto jazykové výzvy způsobem, jak zatočit se stagnací nebo ztrátou motivace a konečně natrhnout jazykům zadek. Jak z nich ale získat co nejvíc, nakopnout své studium a konečně se někam posunout? Jak neplýtvat časem a energií? Máme pro vás 9 tipů.

1) Nedávejte si nesplnitelné cíle

Nedávejte si za cíl dostat se tam, kam jste se nedostali za poslední dva roky studia. Rozplánujte si svou cestu na menší kroky. Jejich plnění vás bude bavit a motivovat. Naopak velký cíl v nedohlednu vás bude neustále stresovat. Mluvit plynule asi nebude dobrý cíl hned takhle ze startu. Ale třeba zvládnout patnáctiminutový rozhovor s cizincem v březnu ano.

2) Nepřehánějte to s cíli

Jak se stanovováním, tak s plněním. Když si cíle stanovujete, nedokážete přesně odhadnout, jak vám co půjde, kde to bude drhnout a co se naopak naučíte hned. Nestanovujte si, kolik se toho chcete naučit, ale jak často a jakým způsobem se učit.

3) Soustřeďte se na dlouhodobost

Jasně, v průběhu několika týdnů se vydržíte učit tři hodiny každý večer před spaním, ale pak? Soustřeďte se spíše na vybudování návyků než na samotné studium. Během budování návyku se toho naučíte dost a budete z toho profitovat ještě dlouho. Vaše výzva by neměla být naučit se, ale naučit se učit. 

4) Experimentujte

Podstatou jazykové výzvy by nemělo být zvýšit intenzitu toho, co jste dosud dělali, ale zkoušet nové věci, zjišťovat co funguje a implementovat to do vlastní výuky. Jedině tak můžete zjistit, co opravdu funguje. Objevení nového způsobu, jak vám to jde, dokáže s vašim studiem divy.

==>Pokračujte na dalších 5 tipů<==

1 2 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář