Blog Inspirace Letní dětské tábory se plní. Děti je lepší hlásit už zjara

Letní dětské tábory se plní. Děti je lepší hlásit už zjara

Napsal/a -
0 2513

Letní dětské tábory jsou oblíbenou alternativou, jak své ratolesti přes léto zabavit a zároveň mít jistotu, že je o ně dobře postaráno. Po novoročním shonu však snadno zapomínáme, že často už v březnu je většina táborů obsazená a na vaše dítko tak může v nejlepším připadnout nejisté místo náhradníka.

Přestože je tedy do léta ještě daleko, předejděte zklamání a zajímejte se o možnosti již nyní. Kromě pohádkových, sportovních, tanečních a skautských táborů, můžete sáhnout třeba i po jazykových, které nenásilnou formou pomůžou dítěti najít si cestu třeba k angličtině.

DSC09710

 Naše jazykové tábory jsou v podstatě taková letní škola hrou,” uvádí Vítězslav Bican, ředitel jazykové agentury Channel Crossings, která již tradičně přichází s letním programem v podobě příměstských a klasických zahraničních jazykových pobytů.Příměstský tábor, který si pamatuje z vlastní zkušenosti i většina z nás třicátníků, je i v roce 2015 oblíbenou alternativou klasického tábora.

Rodiče oceňují hlavně to, že mohou ráno dítě přivézt, odpoledne vyzvednout, a že noc tráví doma v prostředí, které zná. Výuka vhodně doplňuje pestrý program plný her a výletů. Děti mluví anglicky naprosto přirozeně při cestě vlakem nebo třeba v zoo či u bazénu a získávají k jazyku úplně jiný vztah.

Rodiče rádi těchto táborů využívají, neboť se mohou spolehnout, že mají jejich děti dobrou zábavu, jsou pod dohledem a zároveň se něčemu novému přiučí. Děti si zase užijí letní dobrodružství, naleznou nová přátelství i radost z pokroků v cizím jazyce. Rozdělujeme je do několika skupin podle věkových kategorií, což se nám osvědčilo nejlépe. Menší, ve věku 6–8 let, mají 2 hodiny angličtiny denně, nejstarší 13-15 let už se učí 4 hodiny denně. I z množství nabízených turnusů je vidět, že počet dětí, které navštěvují příměstské tábory, stále roste. U nás v Channel Crossings v letošním roce vzrostl jejich počet o 30 %,“ uzavírá Vítězslav Bican.

Další oblíbenou variantou jsou letní jazykové kurzy v zahraničí. Většina z nich je určena pro děti od 7 do 17 let, některé programy nabízí i speciální kurzy pro věkovou kategorii 16 až 20 let. Menší děti jezdí ve skupinách s česky mluvícím delegátem, starší pak už samostatně. Vybrat si lze z destinací jako je Velká Británie, Irsko, Malta, USA, Kanada, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Francie nebo Španělsko.

Kromě výuky jazyka se mohou studenti těšit i na doprovodné aktivity, výlety a zajímavé exkurze do okolí. Po výuce je čeká pevný program, kterého se musí účastnit. V mezinárodních skupinách rozvíjejí své jazykové schopnosti i během sportu, společenských aktivit nebo výletů.Pokud se rozhodnete svou ratolest poslat na prázdniny do zahraničí, je důležité zamluvit pobyt ještě dříve, než tábor v České republice.

Část rodičů místa na další sezónu objednává už s koncem předchozích prázdnin a po Vánocích jsou některé turnusy beznadějně vyprodány. Vždy je dobré, když dítě před cestou do zahraničí umí alespoň základy jazyka, ve kterém se má zdokonalit. Nejlepší je se poradit v agentuře, která pomůže najít nejlepší řešení individuálně přizpůsobené pro to, či které dítě.

Podrobné informace o příměstských táborech najdete na této stránce, zahraniční jazykové pobyty jsou pak tady.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář