Blog Studium Naučte se lehce nepravidelná slovesa

Naučte se lehce nepravidelná slovesa

Napsal/a -
0 5497

Pokud jste se v angličtině už dostali k nepravidelným slovesům a lámete si hlavu s tím, jak se je co nejefektivněji a nejrychleji naučit, přečtěte si náš článek s tipy, díky kterým by vám jejich učení mělo jít o mnoho snáz. Něco se najde dokonce (nejen) pro fanoušky rapu… čtěte dál a dozvíte se víc.

Věděli jste, že v 70 % případů, kdy v angličtině použijeme sloveso, je to sloveso nepravidelné? V angličtině se vyskytuje okolo 300 nepravidelných sloves, ale toho se nemusíte bát, protože pro praktické použití je využíváno zhruba 100 nepravidelných sloves. Že se vám stejně zdá toto číslo moc vysoké?

Poradíme vám, jak nepravidelná slovesa v angličtině co nejlépe zvládnout.

1. Naučit se je zpaměti

Nepravidelná slovesa se můžete naučit jako básničku a umět je odříkat. To sice může znít snadno, ale není to metoda pro každého, pro praktické využití ve větách a tedy komunikaci/mluvení v angličtině to moc nepomůže. Záleží, jak dobře a rychle budete umět naučené tvary aplikovat při mluvení.

2. Použít je ve větě

Všechny 3 tvary sloves si pište do vět, které jsou vám svým obsahem blízké a každodenně použitelné. Můžete použít různé gramatické tvary a časy (přítomný, minulý, předpřítomný čas, ale i trpný rod např., nebo další tvary v podobě průběhových časů…) Např. I go to school every day. I went to school yesterday. John has gone to school already.

3. Rozdělit si je

Nepravidelná slovesa můžeme rozdělit do skupin, které se chovají při skloňování stejně, a pokud máte cit pro jazyk, jejich cvičením si vyvinete jakýsi šestý smysl, kterým se můžete při použití řídit. Pokud by vás zajímala tato technika, navštivte stránku s přehledně rozepsanými skupinami nepravidelných sloves s možností přehrání výslovnosti.

4. Číst

Čtěte zjednodušené knížky v angličtině, najděte si takové, které odpovídají vaší úrovni angličtiny s příběhem, který vás zajímá. Většina příběhů je psaných v minulém čase, tudíž se s nepravidelnými slovesy budete setkávat velmi často. Jazyková škola Empire nabízí svým studentům možnost vypůjčení knížek různých úrovní z vlastní knihovničky.

5. Zpestřit výuku

Nejen pro fanoušky rapu se nabízí takto vtipně a originálně pojatá lekce o nepravidelných slovesech:

 

Pokud byste se rádi naučili (nejen) nepravidelná slovesa efektivně používat. A chtěli byste zažít také hodiny angličtiny, kde už od úplných začátečníků mluvíte, mluvíte a mluvíte, vyzkoušejte Jazykovou školu Empire. Přijďte se sami přesvědčit, jak funguje moderní metoda výuky angličtiny Direct Method for English a zapište se na ukázkovou hodinu zdarma.

 Photo Credit: francescomucio via Compfight cc 

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář