Blog Inspirace 3 kroky k maximálnímu využití filmů pro vaši angličtinu

3 kroky k maximálnímu využití filmů pro vaši angličtinu

Napsal/a -
0 9658

Spousta lidí využívá filmy a seriály k procvičování cizích jazyků. I když je tento článek o angličtině, funguje to pro jakoukoliv řeč. Pojďme se tedy podívat, jak tuto techniku využít na maximum. Třeba jako doplněk k jazykovým kurzům.

angličtina sledováním filmů

Photo Credit: Israel Orlandi via Compfight cc

0. Sledujte české filmy s anglickými titulky

Tento krok berte jako dobrovolný. Je totiž vhodný hlavně pro absolutní začátečníky. Slouží k tomu, abyste se naučili vnímat titulky na pozadí děje. Ze začátku se na ně budete muset soustředit, ale to se časem zlepší.

Nejedná se o nejefektivnější způsob procvičování, ale je velmi příjemný. Pokud vám nějaké slovo nebo věta uteče, pořád víte, co se ve filmu děje. A možná budete překvapeni, kolik se toho dá takto naučit.

1. Zapomeňte na dabing

Pokud nezačínáte od nuly, pak začněte tímto bodem. Je to jednoduché. Prostě sledujte filmy v původním znění s titulky. Angličtinu tak budete přirozeně vnímat. A titulky se časem taky naučíte číst tak, aby vás to nerušilo.

2. Přejděte na anglické titulky

Když už máte angličtinu z filmů dostatečně naposlouchanou, je na čase zbavit se českých titulků. Abyste zmírnili šok, přejděte nejprve na ty anglické.

Vedle poslechu tak začnete procvičovat i čtení a anglický pravopis. A pokud něčemu nebudete rozumět, tak si to přečtete a neztratíte nit.

3. Pusťte si nějaký film podruhé

A titulky už nepoužívejte. Jakmile to zvládnete, máte vyhráno. Časem můžete přejít na filmy, které jste ještě neviděli. Třeba horké novinky. Nemusíte totiž čekat, až bude film nadabován nebo pro něj někdo napíše titulky. 

Chcete se dozvědět více o tom, jak využít sledování filmů pro vaše jazykové dovednosti?
Přečtěte si také tento obsáhlejší článek

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář