Blog Studium Další spojení, kterým se při práci v anglicky mluvící společnosti nevyhnete

Další spojení, kterým se při práci v anglicky mluvící společnosti nevyhnete

Napsal/a -
0 9644

Pracovní život má svá specifika. Stejně tak jazyk používaný v tomto prostředí. Vzniká tak tzv. obchodní angličtina. Přesněji řečeno kancelářská. Pro člověka, který slyší tato spojení poprvé, to může být docela šok. Proto se připravme ještě o trochu důkladněji.

Photo Credit: CapturePlay via Compfight cc

Photo Credit: CapturePlay via Compfight cc

První dny v kanceláři

 “Where can I find HR? I need to give them some paperwork.”

Pokud ponesete nějaké papíry na personální, tak tohle je přesně otázka, která vám pomůže. HR je zkratka pro Human Resources, což je v podstatě personální oddělení. Paperwork označuje víceméně veškeré administrativní papírování.

“Where is the stationery cupboard?”

Stationary znamená nehybný nebo stacionární. Vedle toho stationery označuje papírnické zboží. Na pracovišti hlavně tužky, pera, papíry, složky, kancelářské sponky, které jsou společné pro všechny – neodnáší se z pracoviště. Erár.

Kancelářské vybavení

“How do I get an outside line on my phone?”

Pro komunikaci v rámci společnosti budete často používat jen pár čísel. Pokud se ale budete chtít na firemní telefon dovolat zvenčí firmy, budete potřebovat celé číslo včetně předčíslí. Pro jeho zjištění se vám bude hodit právě tato věta.

“Where can I find the IT department? My computer is not working.”

Předpokládám, že zkratku IT všichni znáte. Pokud ne, tak znamená Information Technology. IT department tvoří chlapíci a dámy, kteří se postarají o váš počítač, tiskárnu nebo třeba tablet.

Jak komunikovat s kolegy a manažerem?
===>Čtěte dál a dozvíte se<===

1 2 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář