Blog Inspirace 5 důvodů, proč se NEučit cizí jazyky

5 důvodů, proč se NEučit cizí jazyky

Napsal/a -
2 6927

O tom, proč se anglicky, německy nebo italsky učit, už byly popsány stohy stránek webových i těch klasických – škoda dalšího papíru. Podívejme se na to tedy dnes z druhé strany a přiznejme si, že za tu námahu, energii a peníze to vlastně nestojí. Takže co vás nebohé ve skutečnosti čeká, pokud se vrhnete do studia cizích jazyků?

Připravíte se o spoustu volného času

Tím nemyslíme jen čas, který strávíte přímo na hodinách nebo biflováním slovíček, ale i čas, který promrháte brouzdáním po internetu a čtením zpráv v angličtině. Po večerech sledováním nejnovější série svého oblíbeného seriálu, která ještě nebyla nadabovaná. Nemluvě o tom, že výběr z několika set videí na TEDu, která mají české titulky, se vám rázem rozroste na několik tisíc. Takže když tohle všechno nebudete moct dělat, zbyde vám hromada času na… ehm… na co vlastně?

Zkomplikujete si život

Tak tenhle bod je snad bez komentáře. Kdo měl někdy tu čest s předpřítomným časem nebo třetím kondicionálem, ví, o čem mluvíme. Někdy je prostě lepší nechat buňky mozkové odpočívat. Stejně jejich trénink Alzheimera oddálí jen o několik let, tak co.

Utratíte balík peněz

Je to tak, jazyková výuka zkrátka nepatří mezi nejlevnější koníčky. A nedej bože, jestli si se svým lektorem nebo partou ze skupinového kurzu padnete do oka a budete chtít pokračovat další a další semestr. To už se vůbec nedoplatíte.

Vaši přátelé vám nebudou rozumět

Ani dobrý pocit z toho, že dokážete vést plynulou konverzaci s někým, kdo vám může obohatit pohled na svět, nevyváží prostý fakt, že s cizincem si nikdy nezavzpomínáte na večerníčky, které jste oba sledovali jako děti.

Budete se chtít na dovolenou trmácet bůhví kam

Jakmile nebudete při dovolené na vlastní pěst omezeni českými a slovenskými luhy a háji, pravděpodobně na vás čeká:

  • několikatýdenní náročné plánování cesty,
  • ztráta kufrů na letišti,
  • zmatená domluva s místními, kterým stejně nebudete rozumět,
  • a mnoho dalších „dobrodružství“.

No řekněte sami, není lepší jet místo pláže na Bali v klidu na chalupu?

Jste jiného názoru?

Pokud byste si to nakonec přece jen rozmysleli, my v Giramondu vám rádi pomůžeme na všechny výše uvedené důvody rychle zapomenout.

 Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net
Malá jazyková škola v Praze s osobním přístupem specializující se na kurzy na míru. Hodiny vedou kvalifikovaní a kreativní lektoři, kteří svou práci mají rádi. Místo gramatických cvičení budete na hodinách s Giramondem mluvit, mluvit a mluvit…

Podobné články

2 Komentáře

  1. Já osobně si myslím, že lekce v rodném jazyce by měly být tím posledním způsobem, jak se učit cizí jazyky. Já sám jsem jen pár měsíců žil v jižním toskánsku, kde jsem se z jednoduchého poslouchání rodilých mluvčí naučil plyně mluvit italsky a při tom jsem si i užil. Podobným způsobem jsem se učil i svůj rodný jazyk a všechna teoretická a nepotřebná moudra do mě začali hustit až ve škole, ikdyž jsem už uměl se dorozumět. Tenhle pohled je podle mě hodně jednostraný.

  2. Naprostou pravdu máte v tom, že si s cizincem opravdu nepopovídáte o večerníčcích, které jste viděli ani o pohádkách… I když v dnešním globalizovaném světě, kdo ví?

Přidat komentář