Blog Studium Jak zlepšit výslovnost angličtiny

Jak zlepšit výslovnost angličtiny

Napsal/a -
0 6451

Dobrá výslovnost je jednou z nejdůležitějších jazykových schopností, které by měl student získat. Díky správné výslovnosti je možné se bez problému dorozumět, i když slovní zásoba nebo znalost gramatiky nejsou tak široké. V našem článku se dozvíte tipy, jak anglickou výslovnost zlepšovat a najdete v něm i šikovné odkazy, kde výslovnost procvičovat.

Ač se to studentům může zdát zbytečné, a řadili by správnou výslovnost na jedno z posledních míst jazykových schopností, opak by měl být pravdou. Správně vyslovovaná slovíčka by si měl student vštěpovat od začátku studia angličtiny. Důvod je jednoduchý. Pokud budete správně mluvit od začátku, nebudete se muset později nic přeučovat a i s jednoduchou slovní zásobou vám budou ostatní rozumět.

Když budete špatně vyslovovat, ale znát gramatické poučky, v reálném životě s tím moc neuspějete. Na tomto předpokladu jsou postaveny i přímé metody pro výuku angličtiny. Tzv. řízená konverzace v rámci přímé metody Direct Method for English vám umožní mluvit a mluvit a mluvit již od první hodiny angličtiny právě s důrazem na správně vyslovovaná slovíčka a věty.

Díky tomu získáte jistotu v jednoduchých větách, i když jste úplný začátečník. A zároveň odbouráte strach a blok z mluvení. Nad správnou výslovností se nebudete muset zamýšlet, a tak dostanete prostor pro rozšiřování slovní zásoby a zdokonalování gramatických znalostí.

Užitečné odkazy pro zlepšení výslovnosti angličtiny 

BBC Pronunciation

BBC vám nabízí ověřené způsoby, jak zlepšit znalost angličtiny a to nejen výslovnost. V úvodním videu vám bude vysvětleno, co vše se pro vás na stránce nabízí. Úroveň: min. středně pokročilí

Manythings.org Pronunciation

Jednoduchá stránka s jednoduchými cvičeními, kde máte skvělou možnost procvičit fonetickou podobu slovíček s jejich psanou formou. Pomocí hravých cvičení s přehlednou grafikou rychle zdokonalíte výslovnost a poslech angličtiny. Úroveň: od začátečníků po pokročilé

Howjsay.com

Tato stránka je naprosto přehledná a efektivní, pokud potřebujete zjistit výslovnost některého anglického slovíčka. Pokud je možností všeobecně užívané výslovnosti více, stránka vám zvukově tyto možnosti nabídne.

Photo Credit: Cubmundo via Compfight cc

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář