Blog Studium Využijte videa ke zlepšování angličtiny naplno

Využijte videa ke zlepšování angličtiny naplno

Napsal/a -
0 6925

Sledujete často videa na youtube? Chcete toho využít ke zlepšování angličtiny a nevíte jak? Na internetu jsem narazil na užitečný nástroj k rozšíření slovní zásoby. Předkládám ho proto i vám, abyste mohli svůj volný čas využít naplno.

Pokud chcete rozšířit svoji slovní zásobu a přitom se bavit sledováním videí, zkuste navštívit stránku Speechyard.com. Na domovské stránce najdete spoustu videí rozřazených do několika kategorií. Najdete zde hudební videoklipy, skeče komiků, animovaná videa, úryvky z filmů i celé filmy.

Pro užívání se stačí přihlásit pomocí facebooku. Princip je jednoduchý, sledujete vybrané video s anglickými titulky a pokud nějakému slovu nerozumíte, kliknete na něj v titulcích. Video se zastaví a nad slovíčkem se zobrazí jeho překlad. Pokud se chcete slovíčko naučit, jedním kliknutím si ho uložíte.

Když se na film či video dodíváte, stačí přejít do sekce Learning. Zde si můžete vybrat, jak chcete slovíčka procvičovat. Můžete je skládat z přeházených písmen, nechat si je předčítat a psát je, či je zkoušet překládat. Své znalosti můžete testovat vybíráním překladů z několika možností.

Příště, až si budete chtít ukrátit chvíli sledováním videí na youtube, zkuste to přes Speechyard a uvidíte, jestli je to pro vás to pravé. Jako doplněk k jazykovému vzdělávání to můžu jenom doporučit.

Photo Credit: isoglossia via Compfight cc

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář