Blog Inspirace Povolání, která jinde na světě nenajdete 2

Povolání, která jinde na světě nenajdete 2

Napsal/a -
0 4124

Chcete umět cizí jazyky, abyste si mohli najít práci v zahraničí? Většinou tam najdete podobné pracovní pozice jako u nás, ale existují i výjimky. Některé země mají profese, které jinde na světě nenajdete. Zajímá vás, jaké jsme tentokrát objevili?

Módní návrhář pro slony

Srí Lanka / Indie

A všude, kde jsou sloni součástí obřadů, ceremonií a dalších party, se prostě neobejdou bez pořádného oděvu. A kdo jiný by jim ho měl připravit než návrhář, který udává aktuální trendy v sloní módě.

Pštrosí chůva

JAR

Šel pštros s pštrosicí na rande a pštrosáčata nechali doma. Aby se mezi s sebou nervala nebo je nepřepadl nějaký predátor a nebyla ohrožena existence tohoto živočišného druhu, zůstala u nich chůva neboli ostridge babysitter. Ano, to je skutečné povolaní v Jihoafrické republice. A ne, vuvuzely nepoužívají.

Zakrývač SPZ

Írán

Městští radní v Teheránu se rozhodli omezit dopravu v centru města. Zavedli proto zvláštní vyhlášku, podle níž v některé dny mají vjezd zakázána auta, jejichž SPZ končí lichou číslicí, v jiné dny zase ty se sudě končící SPZ. Tento systém si rozhodli hlídat kamerovým systémem a provinilce zpětně pokutovat. Občané této metropole ale brzy přišli na to, jak tento systém obejít a ještě si přivydělat. Můžete si tak najmout bodrého pána, který bude nenápadně kráčet za vašim autem a clonit kamerám výhled na poznávací značku.

spz

Profesionální stopař

Indonésie

V hlavním městě Indonésie, Jakartě, problém s přehuštěnou dopravou vyřešili radní jinak. V určité hodiny můžou do centra osobní automobily, jen pokud v nich sedí minimálně tři osoby. Pokud jedete sami, ještě to neznamená, že se tam nedostanete. Před vjezdem do takto omezených míst většinou postávají stopaři, kterým můžete zaplatit za to, že si přisednou k vám do auta a pojedou s vámi. Vyhnete se tak možné pokutě.

stop

Kontrola placeného parkování

Austrálie

To, že vás kontrolují, jestli jste zaplatili parkovací poplatek v automatu je docela normální. V porovnání s předchozími profesemi je tato docela obyčejná. Většinou to obstará městská policie. V australském ráji surfařů Gold Coast to ale mají na starosti „policistky“ v uniformách, které jsou typické pro tuto oblast. Posuďte sami na jejich webových stránkách. Tyto pracovnice vám samozřejmě rády poskytnou plný servis.

Sběrači medu

Nepál

Oproti těmto chlapíkům vypadají včelaři u nás jako Sámer Issa vedle Freddie Mercuryho. Náplní práce těchto sběračů je šplhat v 300 metrové výšce a vybírat med z hnízd divokých včel. Jak to vypadá, můžete vidět tady.

honey-hunters-nepal-7[2]

Profesionální cestující

Indie

To už tady bylo, ne? Né! Tentokrát se to týká vlaku. V Indii je sleva pro postižené lidi 50 až 70 procent z ceny jízdného. A pokud s sebou mají doprovod, pak má tato osoba stejnou slevu. Někteří lidé si z toho udělali slušnou obživu a berou cizince jako svůj doprovod. Ti díky tomu nemusí platit např. 100 rupií za cestu, ale dají 75 profi pasažérovi. Ten zaplatí 25 za sebe, 25 za doprovod a 25 mu zbude. A to se vyplatí oběma.

Přenašeč dětí

Vietnam

Pokud se mezi vašim bydlištěm a školou nachází řeka, kterou s obtížemi přebrodí dospělý, je to pro vaše děti docela problém. Hlavně když mají do školy přijít suché. Pokud teda nežijete ve Vietnamu, kde přenašeč zabalí vaše dítě do igelitového pytle a přebrodí s ním řeku. Čas tu asi hraje rozhodující roli. Kromě dětí ale zvládnou přepravit i teenagera nebo skútr. Zajímalo by mě, jestli mají pojištění odpovědnosti za škody.

Vybrali jste si mezi těmito povoláními svou vysněnou kariéru? Pak je na čase najít si jazykový kurz pro danou zemi. ;)

Zdroj: www.quora.com/Jobs-1/What-is-a-job-that-exists-only-in-your-country

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář