Blog Inspirace Neumíte anglicky? Pak snižujete svoji šanci na dobrou práci

Neumíte anglicky? Pak snižujete svoji šanci na dobrou práci

Napsal/a -
0 3697

Stále více zaměstnavatelů si vás během pracovního pohovoru vyzkouší z angličtiny. A mnohé výzkumy potvrzují, že pro většinu Čechů je to doslova noční můra. Se znalostí angličtiny a cizích jazyků obecně jsme jako národ hodně na štíru a patříme vůbec k nejhorším zemím v celé Evropské unii. Jako bychom si ani neuvědomovali, že investice do vzdělání patří k těm nejhodnotnějším.

Země neomezených možností

Možností, jak se angličtinu naučit, přitom dneska máme spoustu. Během studií můžeme vyjet na studijní pobyt nebo pracovní stáž, někteří zaměstnavatelé nabízí vzdělání v rámci zaměstnání a taky existují stovky jazykových škol a agentur, které se na výuku cizích jazyků přímo specializují. „Po maturitě jsem strávil jeden rok na jazykové škole. Za tu dobu jsem se naučil asi dvakrát tolik, co předtím za 13 let na základní a střední škole. A navíc mě to bavilo,“ potvrzuje dobré zkušenosti s výukou angličtiny bývalý student Honza.

Sami se to nenaučíte

Když se řekne A, nesmíme zapomenout ani na B. Jazykové kurzy na specializovaných školách něco stojí. Respektive stojí docela dost. Vynaložené peníze je však nutné chápat jako investici, ne jako náklad. Když vám kurz za 20 000 Kč přihraje lukrativní práci s platem o pár tisíc vyšším, než berete doposud, tak máte investované peníze za chviličku zpátky.

Někteří spořílci se snaží vyhnout velkým investicím do vzdělání tím, že se cizí jazyk učí svépomocí. Koupí domů slovník, učebnici a o zábavu na večer je postaráno. Odborníci ale varují, že to není zrovna efektivní metoda. Možná se vám podaří naučit některá slovíčka a časté fráze, jenomže většinu z nich časem stejně zapomenete a to, co vám v paměti zůstane, se pak bojíte použít.

Konverzační kurz vedený odborným lektorem nebo rodilým mluvčím vám pomůže, abyste si naučená slovíčka a fráze osvojili. Abyste se je naučili používat v praxi a nebáli se je použít. A kdoví – třeba vám později přijdou vhod u důležitého pohovoru v nadnárodní firmě.

Photo Credit: Free Grunge Textures - www.freestock.ca via Compfight cc

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář