Blog Studium Zkouška CPE a nejlepší webové odkazy, které vám ji pomohou získat

Zkouška CPE a nejlepší webové odkazy, které vám ji pomohou získat

Napsal/a -
0 3768

Pokud je vaše angličtina na vynikající úrovni a vy byste to chtěli mít oficiálně potvrzeno mezinárodně platným certifikátem, pak je zkouška CPE pro vás tou správnou volbou. V našem článku se dočtete více o zkoušce CPE a také v něm najdete velmi užitečné odkazy na stránky, kde si angličtinu, s cílem splnění CPE, procvičit.

Proč skládat zkoušku z angličtiny?

Máte pocit, že dělat nějakou zkoušku z angličtiny je zbytečné, drahé a stálo by vás to jen čas a úsilí navíc? Sami si musíte umět zdůvodnit, proč jste se ke zkoušce rozhodli a mít vlastní motivaci, která vám pomůže při zdolávání jednotlivých kroků k úspěšnému dosažení certifikátu.

Obvykle jsou tři hlavní důvody, proč studenti mezinárodně uznávané zkoušky z angličtiny skládají:

Studium na univerzitě – Zahraniční, ale i tuzemské univerzity se studijním programem v angličtině mají dnes jako jednu z podmínek přijetí prokázání se úspěšně vykonanou mezinárodně platnou zkouškou v angličtině.

Kariérní růst – Pokud v dnešní době chcete získat zaměstnání v mezinárodní společnosti nebo přímo v zahraničí, znalost angličtiny je podmínkou již od nejnižších pozic na kariérním žebříčku. Zlepšete si angličtinu přípravou na zkoušku a v životopisu se vám pak objeví jedna velké plus pro přijetí navíc.

Zlepšení angličtiny – Celkové zlepšení angličtiny přípravou na mezinárodně platné zkoušky bývá obrovské. Vzhledem k cíli, který si přihlášením na zkoušku stanovíte, budete mít velikou motivaci na angličtině zapracovat a být u testů úspěšní.

 A jakou motivaci máte vy?

Co je to CPE?

CPE neboli Certificate of Proficiency in English patří do systému cambridgeských zkoušek a je určena pro úroveň advanced/pokročilí – C2 (pokud by vaše pokročilost byla nižší nebo vyšší, i pro takové studenty má cambridgeský systém připravené své varianty, více můžete zjistit na níže uvedených odkazech).

Složením CPE nebo tzv. Certificate of Proficiency in English prokazujete, že je vaše znalost angličtiny na plnohodnotné úrovni v tom smyslu, že ji většina zahraničních univerzit bere jako doložení dostatečné způsobilosti studovat obor přímo v anglickém jazyce.

Pokud se už studovat nechystáte, i tak je pro vás úspěšné složení CPE úžasnou vizitkou a zápisem v životopisu, které otevírají dveře v nejedné tuzemské, ale hlavně i zahraničních firmách. Vaše angličtina bude díky certifikátu CPE brána jako na úrovni rodilých mluvčích, tudíž se také můžete ucházet o pracovní pozice, které jsou určené i jim.

Aby byla možnost ověřit celkovou znalost angličtiny a pečlivě vyvážit jednotlivé jazykové schopnosti, dělí se zkouška na tyto části: čtení a použití angličtiny, psaní, poslech, mluvení.

Pokud jste se rozhodli k odvážnému a rozumnému kroku, završit vaše studium angličtiny složením zkoušky CPE, máme pro vás několik tipů, kde si angličtinu efektivně procvičovat. Pokud si nejste jistí, zda zkoušku skládat nebo jste jen zvědaví, zda byste odpovídali znalostmi požadované úrovni, i pro vás mohou být následující odkazy užitečné.

Užitečné odkazy, kde si procvičit angličtinu, abyste CPE zvládli na jedničku.

Informativní:

Zde najdete více informací o skládání zkoušky, registraci, termínech, poplatcích atd.

Na těchto oficiálních anglických stránkách najdete množství informací i možnost zakoupení oficiálních materiálů pro přípravu ke zkoušce

 Praktické:

Vyzkoušejte si počítačovou formu CPE v její opravdové podobě na internetu, kolonky: jméno, datum narození a číslo kandidáta není třeba vyplňovat, jednoduše klikněte na „My details are correct“ a budete moct pokračovat dál:

Jedna z největších databází online cvičení zdarma, která jsou přímo vyhodnocována a tvořena přímo pro potřeby studentů skládajících CPE

Stránka se seznamem dalších užitečných odkazů na stránky, kde je možné online procvičovat angličtinu

Ať už se rozhodnete vybrat si nějakou jazykovou zkoušku nebo ne, jistě můžete pokračovat ve zlepšování angličtiny procvičováním online, sledováním zahraničních filmů nebo seriálů, čtením knížek a v neposlední řadě aktivních chozením na hodiny angličtiny. Pokud máte pocit, že angličtinu potřebujete ještě pořádně procvičit, než budete schopni získat mezinárodně platný certifikát, vyberte si ten správný kurz angličtiny a jistě se rychle začnete posunovat ke svému cíli.

Photo Credit: CarbonNYC via Compfight cc

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář