Blog Inspirace Proč se pustit do studia exotického jazyka?

Proč se pustit do studia exotického jazyka?

Napsal/a -
0 3315

Znalost angličtiny či němčiny je už dnes považována za samozřejmost. To už asi nikoho nepřekvapí. Čechy však stále více přitahují exotické jazyky. Kromě čínštiny, která má s narůstající globalizací stále vyšší potenciál, studují někteří třeba i svahilštinu nebo arabštinu. Co je k tomu vede?

Cestování a práce

Touha po tom ovládat nějaký nevšední jazyk není rozhodně záležitostí jenom několika málo nadšenců. Naopak. Řeči, které nezasvěceným zní jako mimozemské tóny a podivné vibrace, jsou v Česku stále více in.

Češi si uvědomují, že znalost angličtiny už nestačí a je dobré umět i nějaký jazyk navíc. Kromě toho stále více cestují do zemí, kam dříve jezdit nemohli. A někoho donutí ke studiu neobvyklé řeči i pracovní povinnosti.Narůstá tak zájem o výuku čínštiny, japonštiny nebo arabštiny. A pravidelná poptávka je také o svahilštinu.

Láska

Do jazykových škol se hlásí třeba ženy, které se zamilují do nějakého Masaje, chtějí za ním jet a poznat jeho rodinu. Objevují se tam lékaři, kteří chtějí pomáhat v exotických zemích nebo budoucí námořníci.

Oblíbená je mezi zájemci také japonština. Spousta dětí se zhlédla v japonských animovaných filmech a seriálech. Pak je to občas chytne, někteří z nich u toho zůstanou a japanistiku vystudují. Pro lektory to ale znamená jednu věc: ty japonské filmy a seriály musejí sledovat taky. Dětem pak lépe porozumí a jsou schopni se o tom s nimi bavit.

Chtěli byste taky?

Není nic snazšího než si vybrat jazykový kurz na webu FairList.cz.

Photo Credit: Helga Weber via Compfight cc
Dobrodruh a nadšenec do cestování. "Odvážnému štěstí přeje". Vergilius, Aeneis

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář