Blog Akce a zážitky Začít podnikat? Téma, nad kterým přemýšlí stále více studentů

Začít podnikat? Téma, nad kterým přemýšlí stále více studentů

Napsal/a -
0 5669

Vedle studia dnes čím dál více studentů chce využít svůj čas k získávání zkušeností mimo školu a často také mimo obor, který studují. Někteří tak tráví čas na různorodých stážích a brigádách, jiní se pouští do realizace vlastních nápadů. Právě se začátkem podnikání se ale pojí řada problémů, kterým je dobré předejít a připravit se na hladký start.

Symposium – konference pro studenty a mladé podnikatele již pět let pomáhá zájemcům, kteří přemýšlí o rozjezdu vlastního podnikání. Letos poprvé se bude konat také na jaře – 29. dubna v prostorách Univerzitního kina Scala.

Zuzana Soukupová, studentka FRRMS na Mendelově univerzitě, kterou baví sport, přemýšlela, čemu se bude dále věnovat. Nespoléhala jen na znalosti ze školy, navštěvovala semináře a kurzy a pracovala sama na sobě. Konference Symposium v roce 2012 ji nakopla tak, že se rozhodla založit své vlastní fit centrum Gym and Joy. Dnes se může pochlubit již třemi lety úspěšného fungování fitka. Zuzana je jednou z mnoha lidí, kteří se nebáli postavit na vlastní nohy dříve, než to po nich vyžadovala situace po absolvování školy.

Podnikání není tabu na FITu ani na Fildě

Jako reakce na zvýšený zájem o podnikání u mladých lidí se v minulých letech objevila řada projektů a akcí, které pomáhají zájemcům o podnikání udělat první krok. Velmi často jsou různé vzdělávací a rozvojové aktivity organizovány právě samotnými studenty, kteří tak vidí příležitost v získání dovedností a navázání nových kontaktů. Stejně tak je tomu i u Symposia, které pomocí úspěšných lidí z praxe předává studentům mnoho informací užitečných pro začátek podnikání.  

V Brně ji budou moci zájemci navštívit již popáté. Letos poprvé také na jaře. „Vizí Symposia je rozvoj mladých lidí. Rozšiřování informací o podnikání, především těch praktických, přináší tu nejlepší inspiraci pro všechny, kteří nechtějí svou budoucnost nechat náhodě,“ přibližuje myšlenku Symposia Veronika Čechová, hlavní organizátorka akce. Cílem celého projektu je v neposlední řadě také zmenšit počet absolventů, kteří po studiu končí na úřadu práce a nehledají vlastní příležitosti, jak se uplatnit.

business-card-427513_640

Budoucnost ve vlastních rukou není pro každého

Návštěva akcí s podnikatelskou tématikou nemusí mít nutně přínos pouze v předávání znalostí z oblastí jako je finanční plánování nebo marketing. Ukáže příležitosti, ale také obtíže, které se s podnikáním pojí. Cílem je, aby si posluchač uvědomil, jestli může být tento směr pro něho ta správná volba. Neukazovat jen variantu úspěchu, ale také poskytnout informace o tom, co vše se dá ztratit, pokud se realizace podnikatelského plánu vymkne z rukou.

Podnikatelská konference Symposium může být první krok

Pokud se zajímáte o podnikání nebo přemýšlíte, že by to mohla být jedna z cest pro vás, navštivte Jarní Symposium 29. dubna v prostorách Univerzitního kina Scala. Program, témata a řečníky si můžete prohlédnout na webu konference.

Celá akce je již pátým rokem organizována pod hlavičkou brněnské pobočky mezinárodní neziskové studentské organizace AIESEC. Organizace AIESEC vznikla už v roce 1948, dnes působí ve více než 120 zemích světa a dohromady sdružuje na 100 tisíc studentů. Snaží se v mladých lidech rozvíjet jejich potenciál a aktivně v nich podporuje rozvoj spolupráce či vedení lidí prostřednictvím dobrovolnických a profesních zahraničních stáží.

Lenka Šedová

Uživatelský účet určený k publikování Vašich článků, které jste nám zaslali do redakce.

Podobné články

1 1410

1 1257

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář