Blog Studium 10 spojení s frázovými slovesy pro práci v anglicky mluvící společnosti

10 spojení s frázovými slovesy pro práci v anglicky mluvící společnosti

Napsal/a -
1 11645

Jazyk na pracovišti má svá specifika. Jak v češtině, tak i v angličtině. Některá znát musíte, protože byste se jinak nedomluvili. Jiná pro vás nebudou životně důležitá, ale dokáží zpestřit každodenní pracovní rutinu. A při správném použití vám také ulehčí práci. S vyjednáváním a přemlouváním.

1. You can count on me

Tímto spojením svému šéfovi nebo kolegům sdělíte, že se na vás můžou spolehnout. Nepleťte si ho s count me in – počítejte se mnou.

2. Please hold off on starting the project until it’s approved

Odložit. Přesně tohle znamená spojení hold off. Za ním následuje předložka on a aktivita, kterou chceme odložit či pozdržet. Nejčastěji se toto spojení používá, když se čeká na další krok. Ten uvozujeme spojkou until. A please na začátku zvyšuje pravděpodobnost, že vaší žádosti bude vyhověno.

Photo Credit: MattysFlicks via Compfight cc

Photo Credit: MattysFlicks via Compfight cc

3. Can you fill me in on what happened?

Tuto frázi použijete, když budete chtít zasvětit do nějakého problému nebo situace.

Nepleťte si ji ovšem se spojením to fill in for someone. Ta znamená dočasně někoho nahradit – zaskočit za něj. Např. If your colleague is sick, you might fill in for her at a meeting.

4. I’ll talk to the director and sound her out

To sound someone out znamená v češtině doslova vyslechnout někohoNe však ve významu kriminalistickém. Jde o prosté zjištění názoru. Významově se jedná spíše o nepřímé vyzvídání.

Když před někým jen tak něco nadhodíte, abyste zjistili, co si o tom myslí. Tak přesně tuhle situaci popisuje fráze to sound out.

Další spojení najdete na
další straně

1 2 3 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

1 Komentář

  1. Our service is considered one of the best establishments on writing service the market offering quality services to clients. We have earned the reputation because our effort is directed to ensuring you achieve your academic goals with ease.

Přidat komentář