Blog Studium Procvičování anglické gramatiky on-line pro začátečníky

Procvičování anglické gramatiky on-line pro začátečníky

Napsal/a -
0 10147

Když se začínáte učit nový jazyk, je důležité postupně si osvojit gramatická pravidla. Díky nim můžeme správně vyjádřit to, co chceme sdělit a umožnit tak ostatním pochopit naše sdělení. Procvičovat anglickou gramatiku mohou všichni studenti bez ohledu na úroveň angličtiny, jen je třeba zvolit správnou obtížnost. V našem článku najdete užitečné odkazy na webové stránkygramatickými cvičeními a vysvětlením gramatických pravidel určených hlavně pro začátečníky.

Anglická gramatika není nijak složitá, zkuste si pár cvičení a uvidíte sami, že její procvičování se dokonce může stát i zábavou:

Speakspeak – Beginner & elementary exercises

Jednoduchá online cvičení s přehledně rozdělenými sekcemi, jejichž cvičení studenta provedou všemi základními gramatickými časy. Procvičit si studenti mohou i plurál podstatných jmen, slovesa, stupňování přídavných jmen apod. Na konci seznamu cvičení lze najít i jednoduchá cvičení na základní slovní zásobu. Všechna cvičení se dají ihned vyplňovat a po klinknutí na „check answers“ (zkontrolovat odpovědi) se zobrazí úspěšnost studenta.

TalkEnglish – Basics of English Grammar

Tato anglická stránka je určena všem, kteří si chtějí osvěžit základní gramatická pravidla. Výhodou je množství příkladů, které teoretickou gramatiku ilustrují. Na konci teorie je krátké cvičení, u kterého si může student vyzkoušet, jestli látce porozuměl a zná ji dobře.

Za školou se školou – Amos Kadaň

Tato česká stránka o anglické gramatice nabízí všem studentům možnost ponořit se do anglické gramatiky a podrobně prozkoumat její záludnosti. K teorii je uvedeno velké množství příkladů.

E-gramatica

Zajímavá stránka čítající velké množství online cvičení, která je možno hned vyplňovat a na závěr odpovědi okamžitě zkontrolovat. Velkou výhodou je možnost stažení gramatických pravidel s českým vysvětlením v PDF formátu. Odkazy na cvičení a testy student najde v levém menu, kde si vybere gramatický jev, který si chce právě procvičit.

Závěrem

Pokud máte pocit, že procvičování gramatiky online pro vás není dostačující a chtěli byste se svou angličtinou něco konečně udělat, vyberte si správný kurz angličtiny, který vám to možní. V rámci kurzů angličtiny jazykové školy Empire dokonce dostanete (kromě jiných výhod) i přístup do on-line zóny, která je šitá na míru přímo studentům jazykových kurzů. Takže si můžete efektivně procvičovat to, co jste se na hodinách naučili.

Pokud byste si online zónu rádi bezplatně vyzkoušeli, máte možnost zde.

Photo Credit: Mary_on_Flickr via Compfight cc

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář