Blog Výuka jazyků Co je to Direct Method for English?

Co je to Direct Method for English?

Napsal/a -
0 3617

Metoda Direct Method for English patří do skupiny přímých metod pro výuku angličtiny. Co to ovšem znamená, když se řekne pojem „přímá metoda“? Jaké jsou její výhody a co se pomocí ní nejlépe naučíte?

CO JE TO PŘÍMÁ METODA?

Přímá metoda je způsobem výuky, který se snaží u studentů přirozeně odblokovat strach z mluvení v angličtině. Jejím cílem je, aby student mluvil anglicky již od první hodiny a celé učivo student vstřebával přirozenou cestou.

Hodiny angličtiny probíhají od začátku do konce v angličtině. Takové hodiny jsou určeny i pro začátečníky a to z důvodu, že je při hodinách učitelem nebo lektorem používáno množství pomůcek, které usnadňují porozumění studenta a celá metoda má propracovaný systém, který začíná u nejjednodušších pojmů a slov a postupně se propracovává k tomu složitějšímu.

PŘÍMÁ VS. TRADIČNÍ METODA

Přímá metoda pro výuku angličtiny byla vyvinuta jako protipól tradičních metod výuky zaměřujících se na gramatiku a překládání během hodin výuky. Takový způsob výuky je dodnes v kurzech angličtiny běžně aplikován a nejčastěji se s ním setkáváme v klasické školní výuce.
Výsledný efekt tohoto způsobu výuky je však často neuspokojivý. Zaměření na gramatiku a doslovné překlady mají za výsledek úspěšné vyplňování testů a cvičení, student ovšem často postrádá schopnost přirozeně se vyjadřovat a mluvit bez stresu a času nutného na překládání každé věty, které by chtěl říct.

PODSTATA PŘÍMÉ METODY

Přímá metoda vychází z předpokladu naučit se angličtinu stejným způsobem, jako jsme se naučili mateřský jazyk. Přirozenost a plynulý průběh hodin s důrazem na poslech a mluvení, má za cíl naučit studenty opravdu mluvit anglicky.

Díky této dovednosti jsou studenti schopni domluvit se již od základních úrovní. Protože u studentů nenastává blok a strach z mluvení, tak si dokážou např. lépe užít dovolenou v zahraničí a mají i větší šanci uspět při přijímacím pohovoru do zaměstnání.

Pokud byste rádi konečně ovládali angličtinu tak, jak byste si přáli. Uměli mluvit beze strachu a zbytečného stresu. Přímá metoda pro výuku angličtiny je pro vás správnou volbou.

Photo Credit: a.drian via Compfight cc

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář