Blog Inspirace Zkouška FCE a nejlepší webové odkazy, které vám pomohou ji získat

Zkouška FCE a nejlepší webové odkazy, které vám pomohou ji získat

Napsal/a -
0 4271

Váháte, zda pro vás přišel vhodný čas udělat si nějakou zkoušku z angličtiny? Pokud se již několik let trpělivě učíte anglicky a investujete do svého studia váš čas i prostředky, je jistě dobrým rozhodnutím, absolvovat zkoušku z angličtiny, která vám přinese mezinárodně platný certifikát. Tím si otevřete dveře k dalšímu vzdělání nebo nové kariéře. V našem článku si můžete přečíst o nejčastěji skládané zkoušce z angličtiny a najdete v něm i odkazy, kde si angličtinu na tuto zkoušku pořádně procvičit.

Proč skládat zkoušku z angličtiny?

Máte pocit, že dělat nějakou zkoušku z angličtiny je zbytečné, drahé a stálo by vás to jen čas a úsilí navíc? Sami si musíte umět zdůvodnit, proč jste se ke zkoušce rozhodli a mít vlastní motivaci, která vám pomůže při zdolávání jednotlivých kroků k úspěšnému dosažení certifikátu.
 
Obvykle jsou tři hlavní důvody, proč studenti mezinárodně uznávané zkoušky z angličtiny skládají:
  • Studium na univerzitě – Zahraniční, ale i tuzemské univerzity se studijním programem v angličtině mají dnes jako jednu z podmínek přijetí prokázání se úspěšně vykonanou mezinárodně platnou zkouškou v angličtině.
  • Kariérní růst – Pokud v dnešní době chcete získat zaměstnání v mezinárodní společnosti nebo přímo v zahraničí, znalost angličtiny je podmínkou již od nejnižších pozic na kariérním žebříčku. Zlepšete si angličtinu přípravou na zkoušku a v životopisu se vám pak objeví jedna velké plus pro přijetí navíc.
  • Zlepšení angličtiny – Celkové zlepšení angličtiny přípravou na mezinárodně platné zkoušky bývá obrovské. Vzhledem k cíli, který si přihlášením na zkoušku stanovíte, budete mít velikou motivaci na angličtině zapracovat a být u testů úspěšní.

A jakou motivaci máte vy?

Co je to FCE?

Nejčastěji skládanou zkouškou z všeobecné angličtiny bývá tzv. FCE – „First Certificate in English“. Velice dobře reflektuje celkové znalosti studentů a její forma je dobře zvládnutelná. Tato zkouška patří do systému cambridgeských zkoušek a je určena pro úroveň upper-intermediate/více pokročilí – B2 (pokud by vaše pokročilost byla nižší nebo vyšší, i pro takové studenty má cambridgeský systém připravené své varianty, více můžete zjistit na níže uvedených odkazech). Tato zkouška je mezinárodně známou a uznávanou jak v systému vzdělávání, tak i v pracovní sféře.
 
Aby byla možnost ověřit celkovou znalost angličtiny a pečlivě vyvážit jednotlivé jazykové schopnosti, dělí se zkouška na tyto části: čtení, psaní, poslech, mluvení a použití angličtiny.

Užitečné odkazy, kde si procvičit angličtinu, abyste FCE zvládli na jedničku.

Pokud jste se rozhodli k odvážnému a rozumnému kroku, završit vaše studium angličtiny složením zkoušky First Certificate in English, máme pro vás několik tipů, kde si angličtinu efektivně procvičovat. Pokud si nejste jistí, zda zkoušku skládat nebo jste jen zvědaví, zda byste odpovídali znalostmi požadované úrovni, i pro vás mohou být následující odkazy užitečné.

Informativní:

Praktické:

Ať už se rozhodnete vybrat si nějakou jazykovou zkoušku nebo ne, jistě můžete pokračovat ve zlepšování angličtiny procvičováním online, sledováním zahraničních filmů nebo seriálů, čtením knížek a v neposlední řadě aktivních chozením na hodiny angličtiny. Pokud máte pocit, že angličtinu potřebujete ještě pořádně procvičit, než budete schopni získat mezinárodně platný certifikát, vyberte si ten správný kurz angličtiny a jistě se rychle začnete posunovat ke svému cíli.

Photo Credit: soundman1024 via Compfight cc

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář