Blog Výuka jazyků Zkouška PET a nejlepší webové odkazy, které vám pomohou ji získat

Zkouška PET a nejlepší webové odkazy, které vám pomohou ji získat

Napsal/a -
0 5755

Váháte, zda pro vás přišel vhodný čas udělat si nějakou zkoušku z angličtiny? Pokud jste s angličtinou nedávno začali a rádi byste si dali nějaký měřitelný cíl, kam už jste se ve svých znalostech posunuli, mezinárodně uznávaná zkouška z angličtiny PET pro vás bude tou správnou volbou. V našem článku si můžete přečíst o PET a najdete v něm i odkazy, kde si angličtinu na tuto zkoušku pořádně procvičit.

Co je to PET?

Zkouška PET, neboli Preliminary English Test patří do systému cambridgeských zkoušek a je určena pro úroveň intermediate/středně pokročilí – B1 (pokud by vaše pokročilost byla nižší nebo vyšší, jsou pro vás v cambridgeském systému připraveny další varianty, více můžete zjistit na níže uvedených odkazech). Tato zkouška je mezinárodně známou a uznávanou jak v systému vzdělávání, tak i v pracovní sféře.

Pokud bychom ji chtěli porovnat s všeobecně známou zkouškou FCE (vyšší stupeň PET), na složení PET potřebujete mít přibližně dvě třetiny znalostí, které jsou vyžadovány u FCE.

Aby byla možnost ověřit celkovou znalost angličtiny a pečlivě vyvážit jednotlivé jazykové schopnosti, dělí se zkouška na tyto části: čtení, psaní, poslech a mluvení.

Pokud jste se rozhodli k odvážnému a rozumnému kroku složení zkoušky Preliminary English Test, máme pro vás několik tipů, kde si angličtinu efektivně procvičovat. Pokud si nejste jistí, zda zkoušku skládat nebo jste jen zvědaví, zda byste odpovídali znalostmi požadované úrovni, i pro vás mohou být následující odkazy užitečné.

Užitečné odkazy, kde si procvičit angličtinu, abyste PET zvládli na jedničku:

Informativní

  • British Council – zde najdete více informací o skládání zkoušky, registraci, termínech, poplatcích atd.
  • Cambridge English Language Assesment – na těchto oficiálních anglických stránkách najdete množství informací i možnost zakoupení oficiálních materiálů pro přípravu ke zkoušce

Praktické

  • Na této stránce si můžete vyzkoušet počítačovou formu PET v její opravdové podobě na internetu
  • Flo-Joe je jedna z největších databází online cvičení zdarma, která jsou přímo vyhodnocována a tvořena přímo pro potřeby studentů skládajících PET
  • Okey-Dokey – stránka se seznamem dalších užitečných odkazů na stránky, kde je možné online procvičovat angličtinu

Ať už se rozhodnete vybrat si nějakou jazykovou zkoušku nebo ne, jistě můžete pokračovat ve zlepšování angličtiny  v neposlední řadě i aktivním chozením na hodiny angličtiny. Pokud máte pocit, že angličtinu potřebujete ještě pořádně procvičit, než budete schopni získat mezinárodně platný certifikát, vyberte si ten správný kurz angličtiny a jistě se rychle začnete posunovat ke svému cíli.

Photo Credit: CarbonNYC via Compfight cc

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář