Blog Výuka jazyků Cambridgeské zkoušky a co je to ten ESOL

Cambridgeské zkoušky a co je to ten ESOL

Napsal/a -
0 6076

O prestižních zkouškách Cambridge z anglického jazyka jste jistě slyšeli, ale víte co znamená zkratka ESOL? Právě ta mnohé studenty angličtiny zmate. Pojďme si tedy celou situaci vyjasnit.

ESOL (English for Speakers of Other Languages – angličtina pro rodilé mluvčí jiných jazyků) jsou mezinárodně platné zkoušky z anglického jazyka, které zajišťuje University of Cambridge. Jak už vyplývá z nezkráceného názvu, jedná se o zkoušky určené těm lidem, pro které angličtina není mateřským jazykem. Velkou výhodou těchto zkoušek je to, že jsou uznávány mnoha institucemi a univerzitami po celém světě. Certifikát, který lze získat tak může velmi dobře posloužit při výběrovém řízení ve škole i zaměstnání.

Není divu, že každý rok se jich zúčastní statisíce lidí. Testují se základní jazykové dovednosti: čtení, psaní, poslech a mluvení. Tím se prokazuje praktická znalost anglické gramatiky i slovní zásoby uchazečů. Zkratka ESOL však není jediná, která se zde objevuje. Lze si samozřejmě vybrat podle úrovně angličtiny, jaké konkrétní Cambridge ESOL zkoušky chcete skládat. Na výběr je jich pět:

Řazeny jsou od nejnižší úrovně.

Photo Credit: NazarethCollege via Compfight cc

Dobrodruh a nadšenec do cestování. "Odvážnému štěstí přeje". Vergilius, Aeneis

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář