Blog Inspirace Jak zvládat jazykové výzvy

Jak zvládat jazykové výzvy

Napsal/a -
0 4620

5) Mluvte, mluvte, mluvte

Mluvte s lidmi. Mluvte s lidmi, kteří studují stejný jazyk jako vy. A nejlépe s těmi, kteří se taky pustili do nějaké výzvy. Můžete od nich získávat nápady na nové experimenty, hromadu motivace nebo jen sdílet, co jste se naučili. Každý takový člověk vás může posunout o kilometry kupředu ve vašem jazykovém maratonu.

6) Mluvte s rodilými mluvčími

A to hodně. Je to potřeba. Kdybyste to dělali pořád, tak žádnou studijní výzvu nejspíš potřebovat nebudete. A když nebude po ruce rodilý mluvčí, najděte někoho, kdo si s vámi bude povídat v cílovém jazyce. Pokud bude na vyšší úrovni, bude to pro vás jen výhoda. Jazykové konverzace jsou pro to ideálním místem.

7) Překonávejte své hranice

Že byste nikdy neoslovili někoho, kdo mluví cizím jazykem na ulici? Už dva měsíce se odhodláváte, jestli se přihlásit do kurzu? Jazykové výzvy jsou ideálním časem, kdy je potřeba vystupovat ze své komfortní zóny a dělat konečně věci, kterých se bojíte. Kdy jindy se konečně odhodlat přihlásit se do kurzu. Lepší příležitost už nepřijde.

8) Řekněte to svému okolí

Vytvoříte si tak veřejný závazek, který vás motivuje nevzdat to a něco dokázat. Děláte to sice jen a jen pro sebe, ale podvědomě nechcete vypadat jako břídilové před lidmi, se kterými trávíte čas. Je fajn, když můžete říct, že vás to baví a jde vám to. A nejlepší pocit je, když svým úspěchem motivujete ostatní, aby to také zkusili.

9) Nesrovnávejte se s ostatními

I když se svěříte přátelům, rodině nebo kolegům, s nikým z nich se nesrovnávejte. Děláte to pro sebe a proto se srovnávejte jen se sebou. Každý má jiné tempo a každému jdou jiné věci. A vás by mělo zajímat a motivovat to, co jde vám.

Photo Credit: hakarune via Compfightcc | source:iwillteachyoualanguage.com

Předchozí 1 2
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář