Blog Inspirace Jak probíhá 1. duben v různých koutech světa

Jak probíhá 1. duben v různých koutech světa

Napsal/a -
0 3647

To, že je 1. duben „svátkem všech bláznů“, je všeobecně uznávaná a skoro po celém světě rozšířená tradice. Už od 16. století je apríl spojen s různými žertíky a drobnými zlomyslnostmi. Méně jasný je původ tohoto zvyku. Zaměřme se ale na přítomnost. Jaká jsou specifika tohoto dne v různých koutech naší planety? To se dozvíte v tomto článku.

Anglie

Typicky prudký britský humor se projevuje i v den bláznivosti zaslíbený. Televizní zpravodajství je plné zpráv, že Shakespeare ve skutečnosti pocházel z Francie, nebo že David Beckham bude reprezentovat Německo. Vrchol aprílového veselí představuje, když vám o páté nabídnou kávu.

USA

V Americe probíhá nejvíce vtipů tam, kde se vyskytuje nejvíce lidí. V restauracích rychlého občerstvení. Obvykle vám podají hranolky s majonézou obarvenou na červeno místo kečupu. Pepsi místo Coca-Coly. Kojotí maso místo hovězího apod. Všichni amíci jsou ale v tento den v tak dobrém rozmaru, že předstírají, že si ničeho nevšimli a všechno ochotně sní.

Německo

U našich západních sousedů je apríl svátkem zejména dělnické třídy. Ti se baví například tím, že spolupracovníkům zaměňují shodné součástky a pak celí napnutí čekají, jestli si toho napálený všimne. Tento svátek však v Německu není ani tak svátkem smíchu jako řevu. Němci si totiž zaměněné součástky vždycky všimnou a pořádně je to rozlítí.

Francie

V této zemi se slaví 1. duben opravdu specificky. Své přátele se Francouzi snaží napálit tím, že se pokouší vyspat s jejich přítelkyněmi nebo manželkami. Každý muž má tak před sebou těžkou volbu, zda bránit svoje anebo zaútočit a dobýt nová území. Platí zde však pravidlo, že co se stane na apríla, to v aprílu zůstane.

Čína

V Číně je apríl zejména svátek dětí. Ty vyvádějí různé vylomeniny a srovnávají se, kdo provedl horší. Na tablety dávají místo nakousnutého jablka jiná loga a na boty místo fajfky našívají proužky atd.

A co vy, napálili jste dnes někoho? My se letos rozhodli aprílové vtípky vynechat. Nejspíš.

Photo Credit: mskogly via Compfight cc
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář