Blog Inspirace 4 tipy, díky kterým zvládnete první okamžiky v cizí zemi levou zadní

4 tipy, díky kterým zvládnete první okamžiky v cizí zemi levou zadní

Napsal/a -
0 7401

Zvládáte už jazyk na obstojné úrovni, ale pořád se nemůžete odhodlat k cestě do vysněné země? Brzdí vás strach, že vaše znalosti pořád nejsou na dostatečné úrovni? Máme pro vás čtyři tipy, jak to všechno zvládnout. Snad vám pomůžou více než další jazykový kurz.

Cestování cizí jazyky

1. Připravte si jen ta slovíčka, která budete potřebovat

Je sice pěkné umět spoustu slovíček, ale před cestou do zahraničí se zaměřte hlavně na ta, která s největší pravděpodobností využijete. Stačí se jen zamyslet nad tím, co budete na své cestě dělat.

Dáte si kávu nebo pivo, seznámíte se s někým a když budete mít kapku štěstí, tak se i ztratíte. Sami už přijdete na všechny možnosti. Na každou takovou situaci se dá připravit. Až se zeptáte na cestu a zjistíte, že to nic nebylo, tak budete nakonec i rádi, že jste se ztratili.

2. Naposlouchejte si situace, kterým se nevyhnete

Když už budete znát slovíčka pro své strasti i radosti na cestách a pro jistotu budete znát všechny možné odpovědi na své otázky, dejte si pozor ještě na jednu věc. Slovíčka vám budou k ničemu, pokud jim nebudete rozumět, až je na vás rodilý domorodec vychrlí.

Připravte se i na to. Podívejte se na pár filmů v cílovém jazyce. Třeba na nějaké o cestování. Tam bude slovní zásoba, kterou potřebujete slyšet. A že hned všemu nerozumíte? Přesně tak učení funguje. Děláme něco, co nám nejde, abychom se v tom zlepšili.

3. Nepodceňte vliv akcentu

Když jedete do Londýna, tak se nedívejte na americké filmy. Stejně tak vybírejte i filmy v ostatních jazycích. Některé přízvuky by vás mohly jinak nemile překvapit.

4. Nebojte se lidi požádat, aby mluvili pomaleji

Když na vás někdo mluví moc rychle, udělejte tu nejjednodušší věc, jakou můžete. Požádejte ho, aby mluvil pomaleji. Většina lidí si neuvědomuje, jak rychle „mele“. Přitom je stačí slušně poprosit a oni se vám rádi přizpůsobí. Nevíte jak? Tak se tuto frázi naučte dopředu dle tipu číslo 1. 

5. Rada nad zlato

Přestaňte se bát. Dokázali to už lidé, kteří se těchto 4 tipů nedrželi. Vy máte tu výhodu, že je znáte a můžete je krok za krokem využít.

Líbil se vám tento článek?

Pak si určitě přečtěte i tyto:

Photo Credit: Khánh Hmoong via Compfight cc
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář