Blog Studium 5 nově vzniklých anglických slov v roce 2015

5 nově vzniklých anglických slov v roce 2015

Napsal/a -
0 4093

Angličtina se neustále vyvíjí, a tak vznikají nová a nová slova. Některá se používají chvíli a pak zase zmizí. A některé výrazy se v řeči usadí tak pevně, že se dostanou až do Oxfordského slovníku angličtiny. Které to dokázaly v roce 2015? Čtěte dál.

Earworm

Toto slůvko se používá pro písničku, která se vám zavrtá do hlavy jako červ. Pak můžete říct třeba: “Have you heard the new song by Sam Smith? It’s a real earworm.”

Lookalike

Pokud jste něčí lookalike, jste mu velmi podobný. Často se tento výraz používá pro dvojníky slavných osobností. Třeba takto: “I hired a Bruce Springsteen lookalike for Tom’s birthday party, I hope he likes it.”

Laters

Dřív se v angličtině říkávalo see you later. To však bylo příliš dlouhé a bylo potřeba zkrátit na laters. Takže dnes již můžete říct: “Have a good evening, Francis.” “Laters.”

Look-see

Tento výraz značí rychlou prohlídku nebo snahu o vyhledání něčeho. Používá se třeba takto: “I’m going to have a look-see online to see if there are any good shows on tonight.”

Pollutable

Znečistitelný. Pokud je něco náchylné na znečištění, pak je to pollutable. Můžete tak například říct: “Both the air and the sea are very pollutable.”

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář