Blog Studium 10 spojení s frázovými slovesy pro práci v anglicky mluvící společnosti

10 spojení s frázovými slovesy pro práci v anglicky mluvící společnosti

Napsal/a -
1 11605

5. The deal fell through

Pokud něco v angličtině propadne, tak tomu v češtině vyprší platnost. V angličtině spojením to fall through vyjádříte, že z toho sešlo. Selhalo to. Nepovedlo se. Nejčastěji se tato fráze používá o plánech, partnerství nebo obchodech, které nevyšly.

6. I’m not sure where that file is, but I’ll try and track it down for you

Doslovný překlad spojení to track down je vystopovatV češtině se používá hlavně u lidí a zvířat. V angličtině dokáží vystopovat i věci a data. Jsou holt zase o krok dál.

Photo Credit: carterse via Compfight cc

Photo Credit: carterse via Compfight cc

7. We’re going to team up with a non-profit organization

Dát se dohromady. Vytvořit tým. Spojit se na cestě za společným cílem. To team up. Jednoduché.

8. The meeting was called off

Většina lidí používá pořád dokola otřepané to cancel. Přitom má angličtina krásné spojení to call off, které je blízké českému odvolat. A odvolat schůzi je přece mnohem příjemnější, než ji zrušit.

Poslední 2 spojení najdete na
další straně

Předchozí 1 2 3 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

1 Komentář

  1. Our service is considered one of the best establishments on writing service the market offering quality services to clients. We have earned the reputation because our effort is directed to ensuring you achieve your academic goals with ease.

Přidat komentář