Blog Vzdělávání v zahraničí Léto končí, ale jazykové dovolené lákají i na podzim

Léto končí, ale jazykové dovolené lákají i na podzim

Napsal/a -
2 3432

Letní měsíce uplynuly jako voda a vy jste si ještě nevybrali dovolenou? Proč taky jezdit do ciziny, když je u nás přes léto tak hezky. A navíc na podzim jsou cizí destinace často finančně dostupnější. Kam ale vyrazit? Co podniknout? Co takhle zkusit dovolenou 2 v ? A vedle poznávání památek, polehávání u moře a popíjení exotických drinků zdokonalit cizí jazyk? Jazykové dovolené jsou netradiční trendy variantou a jejich oblíbenost rok od roku roste.

Učit se jazyk a současně surfovat, hrát golf, kochat se památkami nebo zkoumat místní kuchyni a její speciality, zní nesrovnatelně lákavěji než klasická výuka, při které sedíte ve školní lavici. A k tomu si ještě představte, že jste na Maltě, na jihu Anglie, v Portugalsku, v Itálii nebo ve Francii.

Tohle už zní jako skutečná dovolená, kterou můžete podniknout sami nebo i s celou rodinou. Potvrzují to i trendy z jazykových škol. „Pobyty pro rodiče s dětmi jsou v posledních letech velmi oblíbené a každoročně evidujeme rostoucí zájem o tento typ rodinných dovolených“, vysvětluje Adéla Müllerová z Channel Crossings.

Jazykové agentury připraví týdenní, dvoutýdenní či dlouhodobou „jazykovou dovolenou“ podle vašich představ. Dopoledne se například mohou nést v duchu zábavného zlepšování vašich jazykových znalostí, každý člen rodiny se učí samostatně nebo v menších skupinkách, a odpoledne si už rodina společně užívá slunění u moře, výletů nebo ochutnávání místních lahůdek.

“Letos jsme se rozhodli pro netradiční rodinnou dovolenou. Máme s manželem velmi nabitý program a dvě děti, které bychom rádi jazykově vzdělávali. Kombinace společného volna a jazykového kurzu nám přišla jako skvělé řešení. Z důvodu autentického prostředí, které je pro výuku jazyků nejlepší, jsme zvolili jih Anglie. Agentura nám kromě jazykových programů zajistila pronájem menšího domku. Děti denně chodily na jazykovou výuku, manžel docházel na kurz angličtiny pro manažery a já jsem mohla z domova v klidu pracovat. Odpoledne jsme pak společně chodili na tenis a golf. O víkendech jsme podnikali delší výlety, abychom byli společně a zároveň poznali okolí. Každé rodině bych takový pobyt doporučovala, dalo nám to všem hrozně moc a uvažujeme o tom, že děti přihlásíme na střední školu ve Velké Británii,” říká paní Jana H.

Naši klienti mohou na jazykovou dovolenou vyrazit jak s prarodiči, pro které jsou připravené speciální kurzy pro seniory, tak s nejmenšími dětmi. Pro ty zajišťujeme profesionální hlídání během výuky i mimo, v některých destinacích jsou k dispozici rovněž mezinárodní školky. Rodiče si tak mohou zajít třeba na odpolední kávu a zmrzlinu, nebo si užít večeři při západu slunce,” říká Adéla Müllerová z jazykové agentury Channel Crossings.

Kromě země a typu výuky si můžete vybrat i z několika variant ubytování. Pokud se chcete v cizí řeči zlepšit co nejvíce, nejlepší je pobývat v hostitelských rodinách. Budete mít k dispozici vlastní pokoj a díky společnému stolování vás každodenní běžná konverzace v žádném případě nemine.

Jestli preferujete soukromí, je možné zajistit ubytování v apartmánu s vlastní kuchyní, nebo v hotelu. Finančně nejpříznivější variantou jsou pokoje sdílené s dalšími studenty. Takové ubytování usnadní navázat kontakty a získat nové známé nebo i přátele z jiných zemí.

Již několik let je největší zájem o jazykové pobyty na Maltě. Výuka angličtiny na jednom z nejkrásnějších míst ve Středomoří, které nabízí slunné pláže, starobylé památky i četná sportoviště, je lákavá pro stále více lidí.

„Nabídka letních zahraničních kurzů, jejich zaměření i destinací, je v současnosti opravdu nepřeberná. Proto jsme pro zjednodušení výběru připravili on-line katalog. Pokud v něm náhodou své vysněné místo nebo typ kurzu nenajdete, neváhejte nám o svém specifickém přání napsat,“ uzavírá Adéla Müllerová.

2 Komentáře

  1. Ahoj,

    vyzkoušel jsem nedávno alternativu jazkového pobytu v zahraničí. Byla to bomba. Pořád jsem chodil do nějaké jazykovky, ale zase vyrazit do británie na kurz se mi taky nechtělo. Někoho konečně napdalo přivézt rodilé mluvčí do ČR. Proč si neudělat dovču tady v Česku, týden v super penzionu u Chebu s rodilejma mluvčíma. Tímto musím poděkovat koordinátorům, neb se jim tento kurz moc vydařil, užili jsme si moře legrace a nakonec jsem Dejva z Irska pozval i do našeho pražskýho bytu a piloval s ním anglinu ještě týden zadarmo. Pokud nevíte kam vyrazit za kurzem do světa, zkuste napřed tuhle českou variantu. Můžu jedině doporučit.

    Kamil Výborný
    Praha

  2. Ahoj všichni! Jak se máte? Chtěl jsem se podělit o dobré zprávy!
    Našel jsem zajímavou stránku o sportu https://repromamafilm.org/ Doporučuji sportovním fanouškům navštívit. Mnoho užitečných informací o hokeji, běhání, fotbale a plavání a sportovním pokeru!

Přidat komentář