Blog Rozhovory Jak se český entrepreneur vydal do Ria

Jak se český entrepreneur vydal do Ria

Napsal/a -
2 70707

Curitiba

Doporučila bys Brazílii ostatním?

Cestování považuji za ‚mind opener‚, člověka to změní k lepšímu. Cestovala jsem i po asijských zemích a to si člověk uvědomí, co všechno má a přehodnotí, co potřebuje ke šťastnému životu. Brazílie je úžasná země plná lidí, kteří si umí užít života. Myslím, že bychom se od nich měli učit. Takže bych doporučila bez váhání.

A jak jsem zmiňovala svoje romantické představy o Riu, tak skutečnost je předčila. Pokud se do Ria někdy vydáte, přidejte si na seznam St. Theresu. Této čtvrti se říká brazilský Montmartre, nahoru vás může vyvézt malá tramvaj po uzoučkých uličkách lemovaných barevnými domky a večeře s výhledem na stmívající se Rio za doprovodu bossanovy je zážitek, který vás bude dlouho hřát. Brazilská hudba mi mimochodem hodně pomáhá s jazykem. Pokud vás zajímá, doporučuju najít si na YouTube jména jako Caetano, Gilberto Gill nebo Dick Farney. Tohle je moje oblíbená verze Girl from Ipanema s Frankem Sinatrou a Tomem Jobimem.

Máš nějaký humorný zážitek týkající se komunikace v cizím jazyce?

Nejhumornější bohužel vypsat nemůžu, protože byste je museli vyhvězdičkovat, ale s Brazilkami jsme se velice pobavily při výměně českých a portugalských nadávek, to člověka vskutku obohatí.

Curitiba2

Curitiba

A největší zážitek vůbec?

Každý den je zážitek. :) Ne, doopravdy mám pocit, že jsem na správném místě a doufám, že se mi tu podaří zůstat a splnit si svůj sen, což je sociální projekt zaměřený na podporu vzdělávání. Nedávno jsem založila blog zaměřený na aspirující entrepreneury (podnikatele) jako jsem já a lidi, kteří se zajímají o sociální projekty. V blízké době budeme spouštět také portál, který Vám pomůže zorientovat se v nabídce online univerzitních kurzů zdarma, článků zaměřených na osobni i pracovní rust a  chystáme i sekci pro případ, že se budete nudit, nebo se jen budete potřebovat odreagovat.

Rio de Janeiro

www.veroklimesova.com

Předchozí 1 2 3
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

2 Komentáře

  1. ahoj..

    odporucam navstivit bar maze v catete..hlavne vecer a cez vykend ked tam hraju zivu hudbu..lutujem ze som nebral fotak ( zo strachu ze on pridem)

    prajem vsetko dobre a pevnu volu pri studiu..

    zolo

Přidat komentář