Blog Rozhovory Jak se český entrepreneur vydal do Ria

Jak se český entrepreneur vydal do Ria

Napsal/a -
2 70654

Rio de Janeiro

Co tě nejvíce posunulo dál ve studiu portugalštiny?

Zřejmě online kurz a následně komunikace s Brazilci – vyhýbám se cizincům a snažím se komunikovat, jak to jen jde. Kurzy na univerzitě mi pomáhají s gramatikou a správnou výslovností, i když české rrrrr zatím nezapřu.

Jak se žije v Brazílii?

Pořád ještě platím za vystresovanou Evropanku, i když v mém měřítku je ze mě už Zen person. Když sjednávám schůzky a přijdu o pět minut později, tak druhá strana na mě už čeká. Když požádám o informaci, mam ji v podstatě obratem ruky – takže představa, že Brazilci mají vše na háku je mylná.  Toto ovšem neplatí o státním sektoru, ale na to jsem zvyklá z Čech.

Brazílie má samozřejmě spoustu problémů – sociální nerovnost, bezpečnost, systém vzdělávání… ale na druhou stranu tu cítím obrovskou vůli ke změně a Brazilci se oproti Čechům více zajímají o dění kolem sebe, což se projevilo i v červnových demonstracích. Kromě toho je tu také spousta nadací, například Lemann Fundacao, která investuje do překladu Khan Academy do portugalštiny a spouští pilot ve státních školách, kdy studenti studují online svým vlastním tempem a učitel slouží spíše jako koordinátor a rádce. V tomto vidím cestu kupředu.

==>Pokračujte ve čtení na další straně<==

Předchozí 1 2 3 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

2 Komentáře

  1. ahoj..

    odporucam navstivit bar maze v catete..hlavne vecer a cez vykend ked tam hraju zivu hudbu..lutujem ze som nebral fotak ( zo strachu ze on pridem)

    prajem vsetko dobre a pevnu volu pri studiu..

    zolo

Přidat komentář