Blog Inspirace Co je to ten FairList?

Co je to ten FairList?

Napsal/a -
0 2317

Před nedávnou dobou jsme přejmenovali naši facebookovou stránku na Fairlist.cz. Dnes již máme přibližně tisíc fanoušků, tak si pojďme říct, co to ten FairList vlastně je a jakou roli bude hrát ve vztahu k blogu. Aby bylo vše jasné, musím znovu letmo nastínit náš příběh.

Vznik blogu Jazykové.cz

Blog Jazykové.cz jsme se rozhodli založit, abychom na něm mohli psát o našich špatných zkušenostech s jazykovými kurzy, o naší nespokojenosti se současným stavem jazykového vzdělávání a nedostatečné informovanosti veřejnosti. Postupně se naše myšlenka rozšířila tak, že dáme prostor i ostatním, podělit se o své zkušenosti a nejen ty negativní. Proto jsou stránky Jazykové.cz nejen místem, kde může každý sdílet své názory na výuku jazyků, ale také místem, kde se můžou lidé dělit o to, co jim pomáhá při studiu, dávat si tipy, čerpat inspiraci. Po spuštění blogu nás začali oslovovat soukromí učitelé i jazykové školy všech velikostí s tím, že se jim líbí, co děláme. A taky, že by rádi přispívali na náš blog. Web se tak stal veřejným centrem informací o jazycích, ale protože nechceme, aby se z těchto stránek vytratil přátelský duch a studentské nadšení, říkáme mu pořád blog. A nadále budeme.

Vznik stránek FairList.cz

Informace, ke kterým jsme se díky blogu dostali, nás dovedly k nápadu spustit web, kde by studenti jazykových kurzů mohli absolvované kurzy hodnotit. Protože samotné číselné hodnocení toho o kurzu moc neřekne, rozhodli jsme se na základě vlastního průzkumu (kterého se zúčastnilo více než 3 000 respondentů) posuzovat několik stěžejních kritérií kvality jazykového kurzu: jazykový pokrok, poměr mezi cenou a kvalitou kurzu a učitele. Toto hodnocení je navíc doplněno o hlavní kladné a záporné dojmy z kurzu a také slovní komentář. Takový způsob referencí je výhodný pro snadnou orientaci mezi jazykovými kurzy a zároveň dává možnost dozvědět se více o konkrétním kurzu.

Další funkce FairListu

Krom toho, že FairList pomáhá srovnat kvalitu jazykových kurzů a usnadňuje vám jejich výběr, ušetří také váš čas, protože se přímo na webu můžete do vybraného kurzu přihlásit. Součástí stránek bude také vyhledávání a přehledné řazení kurzů. V současné době přípravy webu finišují a chystáme spuštění.

Vztah mezi blogem Jazykové.cz a portálem FairList.cz

Abyste se nebáli, že blog zanikne, musím uvést na pravou míru, v jakém vztahu budou tyto dva „projekty“ koexistovat. Blog je naším prvotním dílem a jen díky němu vznikl nápad na FairList. Nicméně věříme, že FairList blogu pomůže v tom, dostat se více mezi lidi a přinést jim cenné informace.

Proto se blog Jazykové.cz stane součástí budoucích stránek FairList.cz, kde ho najdete jednoduše pod záložkou blog. Na fungování blogu se to nijak neprojeví, naopak to způsobí, že se na blog dostane více lidí, kteří zde budou moci sdílet zkušenosti a tipy. A blog najdete samozřejmě i na známé adrese www.jazykove.cz. Spojením těchto dvou webů chceme dosáhnout toho, že si budou navzájem prospěšné, pro zájemce o jazykové vzdělání bude snazší mezi těmito weby přecházet a využívat tak cenných informací na obou z nich. Do budoucna plánujeme také zapojení několika funkcí, které budou využívat právě propojenosti těchto stránek.

Více vám portál FairList.cz přiblížím zase příště, kdy jeho spuštění bude zase o krok blíže.

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář