Blog Studium Další spojení, kterým se při práci v anglicky mluvící společnosti nevyhnete

Další spojení, kterým se při práci v anglicky mluvící společnosti nevyhnete

Napsal/a -
0 9623

Rozhovory s manažerem

“Can I book some time off?”

Ať chcete nebo ne, jednou přijde čas, kdy budete potřebovat vzít si volno. Zeptáte se na něj přesně tímto dotazem. Můžete použít i termín annual leave, ale ten je mnohem více formální. Manažer by si tak mohl myslet, že se oháníte legislativou. Pokud se s ním chcete přátelsky domluvit, požádejte ho o time off.

“Can we arrange a one-to-one, please?”

Když si budete chtít promluvit mezi čtyřma očima, požádejte manažera o one-to-one. Často se tím vyřeší spousta potíží a předejde se mnohým nedorozuměním.

Spolupráce s kolegy

“Can you email me the details?”

Tato věta je poměrně jednoduchá. O to více se vám bude hodit. Zejména když na vás někdo anglicky vychrlí hromadu informací a požadavků. Požádejte ho, aby vám to poslal na mail, kde si všechno v klidu pročtete.

“Can I get back to you on that?”

Časem se vám může stát, že už vám nikdo nebude chtít nic mailem posílat. Pak přijde řada na tuto frázi. Ta vám získá nějaký čas k rozmyšlení odpovědi nebo získání více informací.

Slovní zásoba specifická pro váš obor?

Kdybychom chtěli vypsat slovní zásobu pro všechny obory, tak bychom tento článek asi nikdy nedopsali. Proto vám nezbude, než si najít jazykový kurz odborné angličtiny. Nebo nám zkuste napsat. Pokud se sejde hodně žádostí na nějaký konkrétní obor, tak třeba vznikne článek zaměřený na něj.

Pokud jste zmeškali minulých 12 spojení, přečtěte si je v tomto článku.

Source: Kaplan
Předchozí 1 2
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář