Blog Inspirace Povolání, která jinde na světe nenajdete

Povolání, která jinde na světe nenajdete

Napsal/a -
0 4178

Chcete umět cizí jazyky, abyste si mohli najít práci v zahraničí? Většinou tam najdete podobné pracovní pozice jako u nás, ale najdou se i výjimky. Některé země mají profese, které jinde na světě nenajdete. Zajímá vás jaké?

Royal Flying Doctor Service

  • Austrálie

Velikost této země v kombinaci s nízkou hustotou osídlení znamenají, že velká část obyvatelstva bydlí na farmách vzdálených více než den jízdy od nějakého města. Pro doktory z toho vyplynulo, že většina pacientů k nim dorazí pozdě a pro lidi, že k doktorovi ani nemá cenu jezdit. Aby se doktoři v Austrálii uživili, museli se naučit létat. Letadlem. Proto jsou dnes u protinožců létající doktoři. Ale nepředstavujte si to jako Medicopter 117, která zachraňuje životy. Doktor vám může přiletět předepsat i aspirin.

Dabbawala

  • Indie

Ráno vstanete, nachystáte si svačinu a oběd do práce a dáte pěkně do krabičky nebo přenosky. Při odchodu to ale v klidu necháte doma. Víte, že to vyzvedne pán Dabbawala a přinese vám to do práce, zatímco vy plníte úkoly pro svého šéfa. Po jídle zase nádoby vyzvedne a odnese je zpátky k vám domů. Svačinář.

Photo Credit: Unlisted Sightings via Compfight cc

Photo Credit: Unlisted Sightings via Compfight cc

Rudaali

  • Indie*

Znáte to, přijdete na pohřeb, kde vidíte plačící manželku zesnulého, nebo pár slzejících milenek a ihned vás to dojme a je vám do breku. Ale co když po nebožtíkovi žádné nezůstaly. V Indii takový pohřeb považují za špatný, a proto si můžete najmout profesionálky. Dokážou většinou rozplakat všechny zúčastněné svým srdceryvným výstupem. Nedělají to totiž poprvé. Plačky.

*I v Číně panuje názor, že jiná forma pohřbu, třeba méně emocionální nebo jen tichá vzpomínka, by mohla být vnímána jako nedostatek úcty k mrtvým. Proto najdete toto povolání už i v Číně a stejně jako většina nápadů z východu proniká i do USA.

Stacz kolejkowy

  • Polsko

Náš severní soused zdá se býti zemí front. Na všechno se tam stojí fronta. Situace už zašla tak daleko, že je v Polsku více front, než v kolika lidé dokáží stát. Proto si musí najímat profesionální vystávače front, zatímco vyzvedávají děti ze školy, stojí v dopravní zácpě nebo prostě jen musí stát ve frontě jinde.

Photo Credit: garryknight via Compfight cc

Photo Credit: garryknight via Compfight cc

Car watcher

  • Brazílie

To není ten pán, kterému zaplatíte parkovné při vjezdu na hlídané parkoviště a pak už si vašeho auta nevšimne. Je to bodrý mladík, který tráví svůj čas pobytem na ulici a chrání zde stojící auta před poničením, vykradením nebo odcizením. Zajímavostí je, že pokud zaparkujete na místě hlídaném tímto profesionálem a nezaplatíte mu, šance na rozbití auta je mnohem vyšší než na nehlídané ulici.

Wu mao

  • Čína

Je to zvláštní, ale v Číně mají část vlády, která nijak nevládne, jen má za úkol dobře vypadat. Aby se v televizi neobjevovali jen ti oškliví politici, tak jsou doplněni několika pohlednými tvářemi. Jejich úkolem je také uklidňovat emoce při jednání o podstatných problémech země a harmonizovat politickou scénu.

Royal Canadian Mounted Police

  • Kanada

Znáte to z USA: Sheriff, Police, CIA, FBI, ale i z ČR: městská policie, policie, kriminálka, jednotka rychlého nasazení, útvar pro odhalování organizovaného zločinu atd. V Kanadě tohle neznají. Mají jen královskou jízdní policii, která obstará všechno. „Ano paní, ten pán, co vám sundal koťátko ze stromu, je opravdu ten samý, co včera při zatýkání největšího drogového dealera postřílel 11 gangsterů. Samozřejmě mu můžete poděkovat, jsme v Kanadě, ale rychle, za chvíli bude tma.“ Dělám si srandu! V Kanadě drogoví dealeři nejsou.

Photo Credit: Jamie In Bytown via Compfight cc

Photo Credit: Jamie In Bytown via Compfight cc

Vybrali jste si mezi těmito povoláními svou vysněnou kariéru? Pak je na čase najít si jazykový kurz pro danou zemi. ;)

  • Nebo si přečtěte druhé či třetí pokračování článku.
Zdroj: Quora

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář