Blog Výuka jazyků Většina rodičů si myslí, že jazyky ve škole dětem nestačí

Většina rodičů si myslí, že jazyky ve škole dětem nestačí

Napsal/a -
0 3039

Více než tři čtvrtiny rodičů se domnívají, že výuka jazyků na základní a střední škole jejich dětem nestačí. Posílají proto své děti do jazykových kroužků, hledají pro ně kurzy v soukromých jazykových školách nebo volí další cesty rozšíření těchto znalostí. Vyplynulo to z výsledků květnového průzkumu, který za účasti tisícovky rodičů provedla výzkumná agentura Data Collect.

Dvě třetiny rodičů si myslí, že kvalita jazykové výuky ve školách nemá stálou úroveň. Nejvíce podle nich záleží na zkušenostech vyučujícího a  metodice, kterou používá. Sedmnáct procent rodičů považuje školní výuku za dostačující nebo velmi dobrou, podle čtrnácti procent je nízká.

Pokud by se učitelé řídili představami rodičů, zařazovali by do hodin více poslechu a konverzace. „Osmdesát procent rodičů preferuje, aby učitel na děti při výuce mluvil pouze anglicky,“ doplnili autoři průzkumu.

Rodiče pro své děti jednoznačně preferují výuku angličtiny. Za prvořadou ji považuje 97 procent z nich. Na druhé místo zařadili němčinu, za níž s výrazným odstupem následovaly ruština, francouzština a španělština. Dvě procenta rodičů vnímají jako důležitou výuku čínštiny.

Zdroj: ČTK
Photo Credit: woodleywonderworks via Compfight cc

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář