Blog Inspirace Jak jste na tom s češtinou?

Jak jste na tom s češtinou?

Napsal/a -
0 3247

Cizím jazykům se učíme od školních let. Své znalosti rozvíjíme nebo alespoň udržujeme, ať už cestováním, četbou nebo třeba v práci. Máme díky tomu představu o tom, jestli naše znalosti vzkvétají nebo uvadají. Ale jak se staráme o svou češtinu? Rozvíjíme ji a zdokonalujeme se v ní, nebo žijeme v domnění, že mateřský jazyk nám zakrnět nemůže.

Spousta z nás na sobě čas od času pocítí, že to v nějaké oblasti není to pravé ořechové. Nejde jen o pravopis a vytříbený styl, ale i schopnost vhodně strukturovat rozsáhlejší texty či alespoň základní povědomí o tom, jak text typograficky upravit, než ho vytiskneme nebo jinak „pošleme do světa“. Ale není třeba házet flintu do žita. Dnes vám s tím můžou pomoct i kurzy češtiny pro Čechy.

To jako vážně?

Ano, i takové kurzy se v nabídce jazykových škol nacházejí. A je o ně zájem. Najít nějaký takový je ovšem mnohem složitější než např. kurz angličtiny.

Jaké typy kurzů v nabídce škol najdete?

Zájemci mohou sáhnout po intenzivním opakovacím kurzu českého pravopisu, který je věnován tomu, v čem si mnozí nás už nejsou jisti. Také někdy váháte nad interpunkcí nebo psaním velkých písmen? Širší záběr má komplexní kurz efektivního psaní. Ten zahrnuje kromě užitečných rad, jak vůbec k psaní textu přistoupit. Např. i základní stylistické rozvahy a poučení o hlavních typografických zásadách.

Pokud nejste se svojí češtinou spokojeni, není na co čekat. Je možná nejvyšší čas si jazykový kurz češtiny najít.

Zdroj: PortáI jazyku

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář