Blog Inspirace Poznejte jazykového chameleona

Poznejte jazykového chameleona

Napsal/a -
0 3182

Matthew Youlden mluví plynule devíti jazyky. A rozumí ještě šesti dalším. Je tak člověkem, který se označuje jako polyglot. Abyste si toto označení zasloužili, musíte ovládat aspoň šest jazyků. Aby toho nebylo málo, tak je sociolingvistou a zabývá se revitalizací jazyků menšin. Je však mnohem více než to.

Matthew, rodák z britského Manchesteru, je jazykový chameleon: Němci si myslí, že je Němec. Španělé si myslí, že je ze Španělska. A Brazilci si myslí, že je z Portugalska. Není však typickým šprtem, který celý den vysedává u knížek. Své znalosti používá k poznávání nových lidí z celého světa a nejvíce oceňuje, že mu jazyky poskytují nové možnosti, jak nahlížet na svět.

Poslechněte si ho a posuďte sami. V tomto videu se nám představí v irštině, francouzštině, španělštině, katalánštině, portugalštině, italštině, hebrejštině a němčině.

Photo Credit: Gexon via Compfight cc
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář