Blog Výuka jazyků Rada odborníka: Jak si vybrat správný jazykový kurz

Rada odborníka: Jak si vybrat správný jazykový kurz

Napsal/a -
0 3501

Přihlašování do jazykových kurzů je právě v plném proudu. V tom, jak správnou jazykovku vybrat, však lidé neustále tápou. Proto není od věci přečíst si pár rad. Tentokrát přímo od odborníka z jazykové školy Channel Crossings.

1. Zjistěte si informace o škole

Jazykových škol je nepřeberné množství. Podívejte se, jaké možnosti studia máte ve svém okolí. Prohlédněte si webové stránky, recenze na internetu, zeptejte se přátel.

2. Vydefinujte si požadavky na kurz

Sesumírujte si, kolik máte na studium času, zda chcete klasický či individuální kurz, zda vás láká konverzace či specializovaně pojatý kurz, např. obchodní angličtina.

3. Zvažte cenu

Všimněte si, že někdy je cena kurzů uvedena za 45 minut, někdy za hodinu či hodinu a půl. Nenechte se nachytat nízkou cenou – může např. znamenat kompromis v počtu studentů nebo kratší dobu trvání výuky. Zjistěte si, za co platíte.

4. Skupinka nebo individuální výuka

Výhoda skupiny je možnost interakce s ostatními studenty. Individuální výuka je zase intenzivnější, i když dražší alternativou. Kompromisem mohou být kurzy na míru, které sdílíte s parťákem a náklady si tak rozdělíte na polovinu. Školy většinou další studenty nezprostředkovávají. Můžete se o to ale pokusit sami například na fóru Hledám parťáka. Náklady na individuální výuku se mezi ně rozdělí rovným dílem.

5. Po tom, co jste si vybrali kurz

Studovat jazyk není jen o docházce do školy, je dobré si jazyk procvičovat co nejvíce to jde. Biflování slovíček v ranní tramvaji může být nezáživné, ale co si třeba zajít na film v původním znění nebo po práci na pivo s rodilým mluvčím? Učit se jazyk by mělo být přece hlavně zábava.

IMG_5739

 

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář