Blog Studium Jojo? – JO!

Jojo? – JO!

Napsal/a -
0 3709

Kinderspiel
Jakkoli se zdá, že jde o dětskou hru, nenechte se mýlit. Titulek upozorňuje a doporučuje produkt na stránkách Deutsche Welle pro podporu výuky němčiny „Jojo sucht das Glück“. Jojo se vlastně vyslovuje „ŽOŽO“, protože jde o dívku z Brazílie, která se rozhodla studovat v Německu. V krátkých epizodách zahrnujících všechna témata běžného života nás Jojo provází Kolínem nad Rýnem a okolím, a také studentským prostředím.

Je to pohodlné
Témata si můžete volit na přeskáčku podle zájmu, ke každé epizodě je k dispozici anotace. Epizody jsou určeny pro jazykové úrovně B1 a B2 a jsou přehledně rozděleny do dvou sérií, ke kterým se dostanete kliknutím na 1) Alles zur ersten Staffel a 2) Alles zur zweiten Staffel na těchto stránkách.

Ode dneška na to musím jít chytře!
Příběhy vás rozhodně nebudou nudit, odehrají se v případě první série asi za 3 minuty a druhá série asi za 6 minut. Přitom si můžete zvolit variantu s německými titulky anebo bez. Produkt vám též dává volbu stáhnout si scénky ve formátu MP4 a pro příznivce papíru je připraven manuskript s přepisem mluvených textů s vysvětlením pojmů i k vytištění. Nechybí ani interaktivní cvičení různého druhu, u kterých se ihned dozvíte správné řešení. Kdo nutně touží po gramatice, nebude zklamán. Jistě objevíte a užijete si část s úkoly s připojeným řešením. I tato gramatická část je silně směřována na pojmy ihned využitelné při běžné komunikaci.

Němčinu si užiji
Důkazem toho, že tato série je velice oblíbená u studentů němčiny na celém světě je téměř 19 000 příznivců na Facebooku. Výhody jsou totiž zřejmé. Příjemně se zaposloucháte a zadíváte, zopakujete nebo naučíte idiomy. Avšak především si užijete krátké konverzační věty, které jste schopni okamžitě při nejbližší příležitosti použít. Tak zde může nalézt inspiraci i „věčný začátečník“.

Live is Live
Kdo si chce ověřit, jestli to, co se se sérií „Jojo sucht das Glück“ nebo jinde a jinak naučil, může si to přijít vyzkoušet. Od listopadu připravuji konzultační setkávání v programu HART KON. Každý týden se sejde skupina zájemců o právě vypsaná témata běžného života a pokonverzuje je. Na témata se v pohodě připravíte podle materiálů, které budou k dispozici na vyžádání na emailu a jednoduše přijdete na konzultaci.

Podrobnosti žádejte na info@ivahart.cz.
Ivana Klímová

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář