Blog Studium 10 nově vzniklých anglických slov v roce 2014

10 nově vzniklých anglických slov v roce 2014

Napsal/a -
0 4977

Angličtina se neustále vyvíjí, a tak vznikají nová a nová slova. Některá se používají chvíli a pak zase zmizí. A některé výrazy se v řeči usadí tak pevně, že se dostanou až do Oxfordského slovníku angličtiny. Které to jsou? Čtěte dál.

Ne vždy se jedná o nová slova. Některá jsou součástí životů anglicky mluvících lidí už delší dobu. Třeba cool beans nebo five second rule. Jiná jsou zase z aktuálnějšího soudku. Lolcatduckface nebo Obamacare. To jsou ale všechno poměrně známá slova. Podívejme se na pár exotických příkladů, které dosáhly zapsání do zmíněného slovníku v minulém roce.

1. Al desko

Al fresco se v angličtině používá pro večeři venku. Al desko toho využívá a označuje zhltnutí večeře na pracovním stole u počítače. To je pro většinu populace jev častější než piknik na louce při zapadajícím slunci.

2. Mahoosive

Když je něco ještě větší než massive, tak je to mahoosive. Čistě zvukomalebná úprava slova. Slyšíte to, ne?

3. MAMIL

Toto je zkratka pro “Middle Aged Man In Lycra” a vzniklo díky současné popularizaci cyklistiky a obecného šílenství okolo ní. Takže můžete někoho pobavit větou: „Observe the MAMIL in his natural habitat. His bike is expensive and his outfit is way more professional than it has to be.“

4. Sticker licker

Takto v Austrálii častují člověka, který uděluje pokuty za špatné parkování.

5. Shiny bum

Doslova lesklý zadek. Používá se pro úředníky nebo pracovníky v kancelářích. Vysvětlení původu je zde vcelku nasnadě. Zřejmě na svých zadcích sedí až do vyleštění nebo je mají vyleštěné od mnohých políbení.

Dalších 5 nových slov najdete na další straně

1 2 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář