Blog Studium Procvičujte angličtinu poslechem hudby: British EnglishPractice English by listening to music: British...

Procvičujte angličtinu poslechem hudby: British EnglishPractice English by listening to music: British English

Napsal/a -
0 3329

Dnes jsem se na základě vašich podnětů rozhodl představit songy, které mají společné to, že jsou zpívané výrazně britským akcentem. Pokud nemáte s britským akcentem příliš zkušeností, rozhodně se toho nemusíte bát, získáte o něm alespoň představu a příště až na vás někdo s takovým přízvukem spustí, už budete vědět, proč je jeho angličtina „tak divná“.

Because of your suggeestions I decided to introduce you these songs today. They have one thing in common – they’re are all sung with strong British accent. If you haven’t met with this accent yet you don’t have to be afraid. You will be aware of it next time you meet someone speaking it and you won’t be wondering why is he speaking this funny English.

Pro někoho nebude snadné rozumět, co se v těchto písních zpívá, proto pokud nebudete něčemu rozumět, napište klidně do komentářů a já se to pokusím přeložit. Nebudu překládat celé písně, protože by to bylo zdlouhavé k psaní i čtení. Prvním kouskem je balada Dry Your Eyes od britských raperů The Streets.

Pokud se vám The Streets líbí, pusťte si i Fit and You Know It, nebo Irony of It All nebo vlastně cokoliv a poznejte angličtinu okolí Birminghamu.

Z veselejšího soudku je málo známá píseň Last Night od Lucy Spraggan, která byla objevem britského X Faktoru roku 2012. Lucy pochází z Sheffieldu, který leží na severu Anglie a takhle se tam mluví:

Teď už ale k něčemu, co můžete slyšet v rádiích: Not Fair od Lily Allen představující londýnský přízvuk:

A Foundations od Kate Nash:

V 90. letech vznikl dokonce „žánr“ britpop, inspirovaný klasickým britským kytarovým popem 60. a 70. let. Jedním nejvýznamnějších protagonistů tohoto směru byli Oasis. Tady je jejich Wonderwall:

Mezi významné zástupce britpopu patří i Blur a jejich Song 2:

Na závěr mí oblíbenci The Kooks a Naive:

Napište, jakou muziku byste chtěli slyšet příště.

Photo Credit: Helga Weber via Compfight cc

Some of you can find it difficult to understand those songs so if you don’t understand something just ask in the comment section below. I will try to translate it for you. I’m not goin‘ to translate whole songs because it would take me a lot of time. First song is a ballad Dry Your Eyes by British rappers The Streets.

If you fancy The Streets, play also Fit and You Know It, or Irony of It All or anything by them and get to know English spoken around Birmingham.

More jovial song is Last Night by Lucy Spraggan, whose talent was discovered in X Factor competition in 2012. Lucy comes from Sheffield in the north of England and this is how they’re speaking there:

Now something you can actually hear on radio Not Fair by Lily Allen representing London accent:

And Foundations by Kate Nash:

 

In 1990s a subgenre called britpop was created. It was influenced by British quitar pop music of the 1960s and 1970s. One of the most significant protagonists were Oasis. Here’s their Wonderwall:

Very important band of this era was Blur and this is their Song 2:

And the icing on the cake The Kooks – Naive:

Write what kind of music you want to hear next time.

Photo Credit: Helga Weber via Compfight cc

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář