Blog Studium 9 věcí, které nedělat, když se učíte slovíčka

9 věcí, které nedělat, když se učíte slovíčka

Napsal/a -
0 5612

Když dojde na učení, každý je chytrý a radí vám, co musíte dělat. Jeho metoda je ta nejlepší, protože už se díky ní naučil tolik slov. Je dobré si rady ostatních vyslechnout, ale vzít je s nadhledem. Nebo je rovnou konfrontovat s tímto seznamem. Berte ho jako doporučení, čemu se vyhnout.

1. Nemyslete si, že existuje zázračná metoda

Internet je plný zaručených metod, jak se slovní zásobu rychle a snadno naučit. A není překvapením, že každá o sobě hrdě tvrdí, že právě ona je ta nejlepší. Ve skutečnosti však žádná zázračná metoda neexistuje. Ani žádná nejlepší pro všechny.

Poohlédněte se, vyzkoušejte si a zjistěte si, která vám vyhovuje. Té se držte.

2. Nepoužívejte jen jednu metodu

Pokud vyhovující metodu najdete, neznamená to ještě, že je jediná taková. Nebojte se proto vedle ní zkoušet i další. Časem objevíte, že nejvíc se naučíte, když postupy a nástroje kombinujete a střídáte. Také vás učení hned neomrzí. Časem zjistíte, že můžete některou z metod nebo některý z nástrojů vypustit a nahradit.

Každý nástroj se holt hodí na jinou potřebu. Na školní test budete potřebovat jinou slovní zásobu než na obchodní jednání.

3. Nenechte si vnutit, která slovíčka jsou pro vás důležitá

Existuje spousta seznamů i celých knih plných slovíček, která jsou rozdělena na základní, pokročilá atd.. I když jsou sestaveny na základě určitých zkušeností a poznatků, nemusí to nutně znamenat, že budete základní slovíčka potřebovat všechna. A už vůbec ne, že složitější slova se učit nemusíte.

Pokud budete chtít rozjet kariéru veterináře v zahraničí, budou pro vás základními slovíčky zvířata, části jejich těl a choroby. Zatímco názvy zemí vás až tak moc zajímat nebudou.

4. Nesnažte se zapamatovat každé slovíčko ve slovníku

Není to možné. Znáte copak všechna slova v češtině? Znáte jen ta, která potřebujete a používáte. Stejně se stavte i k cizím jazykům. Učte se slovíčka, která vám budou užitečná, která vám přijdou zajímavá. Antidisestablishmentarianism asi nebude jedno z nich.

5. Nezapomínejte na kontext

Nejenže vám kontext pomůže lépe pochopit v jakém významu se slovo používá, ale také vám pomůže si ho zapamatovat. Proto je dobré si slovíčko pamatovat i použité ve větě.

***Tak to bylo prvních pět „ne“***
==>Další čtyři najdete tady<==

1 2 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář