Blog Studium 9 triků, jak už nikdy neudělat chybu v obtížných anglických slovech

9 triků, jak už nikdy neudělat chybu v obtížných anglických slovech

Napsal/a -
0 6990

Máte problémy s tím, jak správně psát anglická slova? Máte svá „oblíbená“, která snad nikdy nenapíšete správně? Pak je tento článek přesně pro vás. Máme pro vás devět triků pro zapamatování anglických slovíček, ve kterých se nejčastěji chybuje při psaní.

1. Povědomý lhář

„Lie je lhát, tak lhář bude lier.“ Tak přesně takhle to nefunguje. Když budete přemýšlet, jak se správně píše slovo lhář v angličtině, vzpomeňte si na větu: That liar looks familiar. Proč? Protože, když si představíte slovo familiar, hned si vzpomenete, že lhář je liar.

2. Nikdy nevěřte lži

Druhým případem je, když ani nevíte, jak se řekne lež. Jestli lie nebo lay. Pomůže vám věta never believe a lie. Jak to? Se slovem believe většina lidí problém nemá. A přitom obsahuje slovo lie. A to už je slušná nápověda.

3. Ředitel je kámoš

Poznáte rozdíl mezi slovy principal a principle, když je uslyšíte? A co naopak, které z nich znamená ředitel? Řekněte si větu a principal is your pal a bude vám to jasné. Principle znamená princip anebo taky hlavní.

To byly první tři triky
>Pokračujte na další<

1 2 3 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář