Blog Inspirace 4 kroky, jak se naučit cizí jazyk z počítačových her

4 kroky, jak se naučit cizí jazyk z počítačových her

Napsal/a -
3 6771

Cizí jazyky se můžete učit nejen sledováním filmů, ale i hraním her. Zda jsou počítačové hry vhodným způsobem studia jazyků jsme již probrali v tomto článku. Teď si tedy pojďme ukázat jak na to, pokud to myslíte vážně. Jako modelový jazyk budeme používat angličtinu, ale můžete si za něj dosadit jakoukoli řeč, kterou chcete znát. Pokud budete chtít, přepíšeme pro vás článek pro váš cílový jazyk, aby vás to nepletlo.

1. Začněte jednoduchými hrami

I když hrajete jednoduché hry založené na vašich reakcích či klikání, naučte se na nich jednu věc. Vždy hrajte v angličtině. Díky tomu se budete brzy cítit v anglickém prostředí her přirozeně a osvojíte si základní slovíčka potřebná pro ovládání složitějších her. Nenaučíte se tak z angličtiny mnoho, ale bude se vám snadněji přecházet na další kroky.

2. Hrajte tu nejlepší hru pro slovní zásobu

Která to je? Přece The Sims. Myslíte si, že to rozhodně není hra pro vás? Tak na to rychle zapomeňte. The Sims, jak už název napovídá, simuluje skutečný život. A proto se v této hře nebudete učit slovíčka z vesmíru, středověku nebo Středozemě, nýbrž slovíčka běžného života. Ano, toho každodenního. Nábytek, spotřebiče, jídlo, rodinné vztahy, povolání, do nekonečna a ještě dál.

Je jen trochu smůla, že postavy ve hře nemluví skutečnou řečí, ale smyšlenou hatmatilkou. Poslech tak bohužel neprocvičíte.

3. Je čas na příběhy

Tedy na hry postavené na příběhu. Ve kterých budete muset skládat střípky toho, co se stalo nebo děje. Na začátek jsou vhodné adventury, kde na základě dialogů a používání věcí usilujete o dosažení cíle. Ať už je to objasnění vraždy, nalezení pokladu nebo záchrana princezny.

Pokud to není pro vás to pravé, můžete zkusit RPG (Role Playing Game). Kde se vžíváte do role hrdiny plnícího své poslání. Z hlediska učení jazyka se od adventur příliš neliší. Po herní stránce naopak ano. Jedná se o žánr mnohem dynamičtější, postavený na akci, soubojích a vývoji vaší postavy. Často se však odehrává se smyšlených světech, takže slovní zásoba v nich je buď stvořená autorem nebo častěji archaická. Naučíte se však spoustu akčních sloves.

4. Jděte na síť

Ne na tu houpací, samozřejmě. Hrajte online. Ideální jsou MMO hry – Massively Multiplayer Online. Nejčastější mezi nimi jsou právě RPG. Při zadání MMORPG do Googlu toho určitě najdete více než dost a něco si snad vyberete.

Například jsou to tyto hry:

  • Star Wars: Old Republic
  • Star Trek Online
  • DC Universe Online
  • Guild Wars 2
  • Neverwinter
  • Lord of the Rings Online

Součástí těchto her je interakce s ostatními hráči. Může to být formou chatování anebo přímé komunikace přes mikrofon. Což je oproti Skypu osvobozující, protože se máte pořád o čem bavit.

Photo Credit: DaGoaty via Compfight cc | Source: Blog kaplaninternational
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

3 Komentáře

  1. Přesně tak,každá hra je o něčem jiném.Chce to cvik a čas.A spíš to akční gamesu CoD WWII,BF5 ale né single ale multiplayer tam se člověk musí dorozumívat anglicky,stejně jako např.WoT.

Přidat komentář