Blog Studium Frázová slovesa v britské a americké angličtině

Frázová slovesa v britské a americké angličtině

Napsal/a -
0 8501

Americká frázová slovesa

1. Get by

Stačí vám váš plat na všechno, co potřebujete? Then you get by with your salary. Vystačili byste si každý den o chlebu a vodě? Then you get by on bread and water. A tak dále.

2. Blurt out 

Znáte to, když bez rozmyšlení řeknete první věc, která vás napadne? Pak znáte význam frázoveho slověsa blurt out. Nejčastěji se používá, když řeknete něco, co jste neměli. Nebo kdy jste neměli. I was excited, and blurted out the answer to the question before my turn.

3. Fed up

Když něčeho máte dost, můžete říct, že jste toho přejedení. Tedy minimálně v angličtině. Fed up lze použít v případě, že vás něco nakrkne – máte toho plné zuby: Her favourite show wasn’t on today – she’s a little fed up.

4. Rack up

She’s done it again! She’s racked up 10 wins in a month! Rack up se v Americe užívá ve významu nasbírat. A to hlavně, když mluví o výhrách nebo prohrách. Nejen ve sportu.

5. Get Down

A na závěr opět něco vícevýznamového.

1. Pustit se do něčeho. Nebo přesněji položit se do tohoIt was approaching Monday – time to get down to business!

2. Vyrazit siHave you heard that song? It’s Friday, time to get down tonight and party!

Photo Credit: betsyweber via Compfight cc
Předchozí 1 2 3
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář