Blog Akce a zážitky 1. narozeniny blogu Jazykové.cz

1. narozeniny blogu Jazykové.cz

Napsal/a -
0 11120

Dnes je tomu přesně rok, co byl blog Jazykové.cz založen a objevil se na něm první článek. První rok jeho života utekl jako voda. Pojďme si společně zavzpomínat, co všechno během něj náš blogísek zažil. Připravil si k tomu pro nás i obrázky.

Duben

14. 4. 2013 spatřil světlo světa náš blogísek, na kterém jste si mohli přečíst první článek. Byl o Kubově jazykovém zážitku ze Švédska a byl moc pěkný. Dozvěděli jsme se, že ve Švédsku umí anglicky téměř každý a filmový dabing tam neznají.

04

Květen

Našemu blogu bylo teprve něco přes měsíc, když se dostal do skvělé společnosti. V soutěži O největší jazykové nadšence portálu bab.la a blogu Lexiophiles postoupili Jazykové.cz mezi 100 nejlepších v kategorii Blogy o jazykovém vzdělání (Language Learning Blogs). I když do finálního výběru jsme se nedostali, při účasti 1024 stránek to byl pro nás nesmírný úspěch.

05

Červen

27.6. jsme pro vás připravili soutěž o nejlepší článek na našem blogu. Cenami pro výherce byly slevy 50 %, 35 % a 20 % na výuku v letním kurzu angličtiny. Do soutěže ale nepřišel ani jeden článek, takže zůstala bez vítězů. Blogísek byl tehdy velmi smutný a ceny skončily v koši.

06

Červenec

V červenci jsme se s našim blogem připojil k projektu Nenalezena. Tento projekt umožňuje využít stránku 404 Nenalezeno k dobročinným účelům. Zapojením do „Nenalezena“ jsme poskytli tento prostor k propagaci neziskových organizací a pomohli při hledání pohřešovaných dětí. Více o projektu najdete na www.nenalezena.cz.

07

Srpen

Srpen byl ve znamení boje za záchranu pomaturitního studia a zachování statusu studenta v něm. I blog aktivně podpořil tento boj, a proto jsme se mohli 30.8. radovat z toho, že zákon vyšel ve Sbírce a status studenta pro čerstvé maturanty v pomaturitních jazykových kurzech byl zachován a platil už od 1.9.2013.

08

Září

V září se nám po dlouhém boji s facebookem podařilo přejmenovat naši stránku na této sociální síti. Přejmenováním na FairList.cz jsme se začali připravovat na narození bratříčka blogísku.

09

Říjen

V říjnu se nám podařilo navázat spolupráci se Zdeňkem, který nám od té doby pravidelně přispívá svými podcasty a pomáhá nám zlepšit naše listening skills. A krom toho jsou podcasty velmi zábavné.

10

Listopad

V listopadu jsme pokořili hranici 1000 fanoušků na naší facebooké stránce. To nám udělalo velkou radost.

11

Prosinec

Vánoce. Ano, to bylo hlavní téma prosince. I my pro vás dali dohromady naše oblíbené vánoční písně a připravili vánoční článek. Na našem facebooku jste se mohli dozvědět, kdo nosí dárky po světě a nasát vánoční atmosféru.

12

Leden

V lednu se odehrály dvě velké události. Jako první byl 13.1. zveřejněn článek 20 nejčastěji špatně užívaných českých slov, který se ihned stal, a dodnes je, bezkonkurenčně nejčtenějším článkem blogu. Brzy mu přibyl i druhý a třetí díl.

A 15. ledna jsme se dočkali dlouho a horlivě očekávaného příchodu bratříčka – webu pro sdílení referencí jazykových kurzů – FairList.cz.

13

Únor

V únoru se náš blogísek přestěhoval ke svému bratříčkovi a začali spolu bydlet na jedné doméně. Od té doby spolu tráví všechen čas a jsou šťastnější a šťastnější, že můžou lidem pomáhat s jazyky.

14

Březen

V březnu u našich čtenářů vyvolal největší zájem článek 20 „nejlepších“ názvů a obalů knih v angličtině.

15

Duben

V dubnu si blogísek trochu zašpásoval a připravil pro vás aprílový žertík v podobě článku o zázračném zařízení k podmanění všech jazyků. Doufáme, že vás pobavil.

16

A dál?

Dnes slavíme 1. narozeniny a připomínáme si celý rok, po který nás blog Jazykové.cz provázel studiem jazyků. Za tento rok navštívilo blog 71 490 čtenářů, kteří si na něm mohli přečíst 177 článků. Blog se neustále vyvíjí a stejně jako bratříček FairList prochází inovacemi. Ten mimochodem posílá srdečné blahopřání k 1. narozeninám a na oslavu se také připojuje k projektu nenalezena, aby pomáhal i těm, kteří se jazyky učit nemohou.

111

Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Podobné články

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář