Blog Studium Nejčastěji špatně vyslovovaná podstatná jména v angličtině

Nejčastěji špatně vyslovovaná podstatná jména v angličtině

Napsal/a -
0 7350

Už jsme si ukázali s jakými zvuky mají studenti angličtiny nejčastěji problémy a dnes se podíváme na to, která slova jsou pro nás obtížná z hlediska výslovnosti. Zpravidla je hlavním problémem to, že se snažíme říct slovo co nejrychleji a zamaskovat tak neznalost správné výslovnosti. Naučíme se tedy pár slov říkat pěkně pomalu. A hlavně správně.

Affidavit

Že nevíte, co to znamená, natož jak to vyslovit? Tak my vám napovíme, že se jedná o anglický výraz pro čestné prohlášení. A teď k výslovnosti. Na konci píšeme t a taky ho vyslovujeme. V žádném případě nečteme jako affidavid.  Dejte si na /t/ záležet.

Arctic a Antarctic

U těchto slov nezapomínejte na c uprostřed. Rozhodně nevyslovujeme jako antartic ani artic. 

Barbed Wire

Ostnatý drát nečteme jako bob wire. Nevypouštějte koncovku –ed, je pro význam slova zásadní.

Business

Ač se toto slovo může zdát jednoduché, protože v češtině ho máme v podstatě stejné, najdou se lidi, kteří ho říkají nesprávně. Z nějakého důvodu místo prostředního s, které se čte jako /z/ dávají hlásku /d/. Vyslovují tak spíše bidness. Napříč USA už se tento nešvar šíří poměrně rychle a strhává s sebou i studenty angličtiny z celého světa.

Chcete znát další záludná slova?
==>Čtěte dál<==

1 2 3 Další
Jazyky miluji, ale kvůli různým překážkám bylo pro mě jejich studium obtížnější, než bych si přál. Abyste mohli překonávat překážky při studiu jazyků snadněji než já, vznikl tento blog.

Žádné komentáře - přidej první :)

Přidat komentář